ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Έρχεται! (δείτε το τρέιλερ)

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 16:46 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2017, 18:10
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι πιο κατασταλαγμένο και νεανικό με λιγότερες αστοχίες αλλά και αρκετές επαναλήψεις. Δείτε το.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι πιο κατασταλαγμένο και νεανικό με λιγότερες αστοχίες αλλά και αρκετές επαναλήψεις. Δείτε το.

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το δεύτερο της θητείας του. Εγκάρδιος όπως πάντα, ο σκηνοθέτης έθεσε τους στόχους της φετινής διοργάνωσης: ένα φεστιβάλ πιο νεανικό, το οποίο θα αγκαλιάσει όλες τις νέες δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, πιο εξωστρεφές, που θα λειτουργήσει και ως ατζέντης για τις ελληνικές παραγωγές, πιο ανοιχτό, σε διαρκή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, και διαδραστικό, στο οποίο θα εκπροσωπείται η περιφέρεια. Επίσης, ένα φεστιβάλ με λόγο, αισθητική πρόταση, θεματικούς άξονες και –σημαντικότατο- εκπαιδευτικό έργο.

Οι στόχοι που έθεσε ο Θεοδωρόπουλος στον εαυτό του και στους συνεργάτες του δεν είναι αδικαιολόγητα υψηλοί. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το περσινό φεστιβάλ «συναρμολογήθηκε» στην κυριολεξία μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες –όσες μεσολάβησαν από τις 4 Απριλίου, ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, ως την έναρξη- και αποδείχτηκε το πιο επιτυχημένο των τελευταίων (πολλών) χρόνων, έχει κάθε δικαίωμα –και υποχρέωση- να στοχεύει ψηλά.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Η ταυτότητα του τρέιλερ:

Σκηνοθεσία-Concept: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Animation: Fernando Leal
Μουσική: Γιώργος Μπακαλάκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου