ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Συμβολαιογράφος» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 16:49 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 17:43
Ο «Συμβολαιογράφος» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Facebook Twitter Whatsapp

Η τραγι-κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη, με την Υρώ Μανέ σε πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις προσκεκλημένη του Κ.Θ.Β.Ε.

Μια γυναίκα η Ερασμία χήρα μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα χρηστά ήθη της επαρχιακής κοινωνίας που ζει. Δεν επιτρέπεται να επιθυμήσει, να ερωτευτεί, εν τέλει να ζήσει. Το τριχωτό της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της αλλά για την πολίχνη όπου ζει μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη χωρίς δικαιώματα. Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός είναι ο γαμπρός της. Ακούει στο όνομα Αργύρης, είναι κοντός αλλά προσοντούχος. Και η Ερασμία πως να πάει κόντρα στη λίμπιντο. Επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει η τιμωρία είναι άμεση και καταστροφική.

Η τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος», που διανύει με επιτυχία τον 7ο χρόνο παραστάσεων, με την Υρώ Μανέ στην πιο συγκλονιστική  ερμηνεία της καριέρας της, ανεβαίνει στο Θέατρο  Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στο πλαίσιο του προγράμματος μετακλήσεων του Κ.Θ.Β.Ε.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου - Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία: Μαντώ Βασίλη

Παίζει (και τραγουδάει) η Υρώ Μανέ

«Συμβολαιογράφος», Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 21:00, Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00.  Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 13 €, άνω των 65/  ΑΜΕΑ/ πολύτεκνοι 10 €, φοιτητικό 5 €, ομαδικό 8 € (άνω των 20 ατόμων). Προπώληση εισιτηρίων:Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε., τηλ. 2315 200200, www.ntng.gr