ΘΕΑΤΡΟ

Η Μπέττυ Αρβανίτη είναι η μία από τις «Τρεις Ψηλές Γυναίκες»

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:08 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 18:40
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του έργου του Έντουαρντ Άλμπι επαναλαμβάνεται για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Μια γυναίκα, τρεις διαφορετικές ηλικίες. 91, 52 και 26 χρονών. Οι τρεις τους συναντιούνται και συγκρούονται με μανία. Η ηλικιωμένη γυναίκα βλέπει στα πρόσωπα των άλλων το είδωλό της αλλά και τις επιλογές εννέα δεκαετιών. Επιλογές μοιραίες για την ίδια και τους άλλους, με μοναδικό κριτήριο την επικράτηση.

Ο Έντουαρντ Άλμπι στις «Τρεις Ψηλές Γυναίκες» (Βραβείο Πούλιτζερ για το Θέατρο) αποδομεί χωρίς οίκτο, με χιούμορ, τη ζωή της ηρωίδας του. Τις νίκες που μάταια επιδίωξε, τις ευκαιρίες που γλίστρησαν μέσα από τα χέρια της, την πίκρα που μοίρασε απλόχερα, τα ψεύτικα είδωλα που η ίδια δημιούργησε για να βρίσκει δύναμη να συνεχίζει.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άρη Τρουπάκη, η Μπέττυ Αρβανίτη, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Νεφέλη Κουρή δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας για δύο ακόμα μήνες.

Τις «Τρεις Ψηλές Γυναίκες» θα διαδεχθεί στις αρχές Ιανουαρίου η «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τη Μπέττυ Αρβανίτη, τον Δημήτρη Ήμελο και τη Δέσποινα Κούρτη.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Mετάφραση: Eρρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Eλένη Μανολωπούλου
Σχεδιασμοί φώτων: Aλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Νεφέλη Κουρή

Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας –Σκηνή Α’ Μπέττυ Αρβανίτη, Κεφαλληνίας 16 Κυψέλη, τηλ. 2108838727. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, από 19 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Από 10 έως 18 ευρώ