ΘΕΑΤΡΟ

Τα παιδιά θα λατρέψουν «Το άγαλμα που κρύωνε»

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 16:44 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2017, 18:32
Τα παιδιά θα λατρέψουν «Το άγαλμα που κρύωνε»
Facebook Twitter Whatsapp

Μια διαφορετική θεατρική εμπειρία περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών τις Κυριακές στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

Η PRO4 -σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη- παρουσιάζει επί σκηνής το βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε» (εκδόσεις Πατάκη). Το έργο, απόσπασμα του οποίου περιλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη της ΣΤ’ Δημοτικού μεταφέρεται στο σανίδι στο πλαίσιο μιας παιδικής «μεταφερόμενης σκηνής» που για πρώτη φορά ιδρύουν οι οργανισμοί Μουσείο Μπενάκη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θέατρο Θησείον.

Λίγα λόγια για την ιστορία:
Η ιστορία ξεκινά από παλιά. Από τότε που το μικρό μαρμάρινο αγόρι
άφησε την πατρίδα του στη Μικρά Ασία, απ' όπου το φυγάδεψαν το 1922, και στεγάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Έκτοτε, το άγαλμα, με την κάπα και το σκυλάκι, το Προσφυγάκι, όπως το βάφτισε η κυρία Σέμνη, η διευθύντρια του Μουσείου, δεν έχει πάψει να κρυώνει από μοναξιά και από νοσταλγία για την πατρίδα του. Κάποια στιγμή, όμως, τα πράγματα στην γκρίζα  καθημερινότητα  του μικρού μαρμάρινου αγοριού θα αρχίσουν να αλλάζουν απρόσμενα...

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Το άγαλμα που κρύωνε», μια ιστορία στα όρια πραγματικότητας και φαντασίας,
πραγματεύεται με τρόπο που να καλλιεργεί όχι μόνο τις ιστορικές γνώσεις αλλά και την ενσυναίσθηση των παιδιών, ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα: την προσφυγιά. Μέσα από τις περιπέτειες του μικρού μαρμάρινου αγοριού, φωτίζει με ευαισθησία  τη νοσταλγία που νιώθουν οι πρόσφυγες για τις πατρίδες που αναγκάστηκαν να χάσουν και τη λαχτάρα τους να επιστρέψουν  εκεί, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει την αξία της αληθινής φιλίας και την αποδοχή των προσφύγων στα νέα περιβάλλοντα που εκείνοι καλούνται να ζήσουν.

Η ταυτότητα της παράστασης: 
Πρωτότυπο κείμενο: Χρήστος Μπουλώτης
Θεατρική διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης
Με αποσπάσματα από τη θεατρική διασκευή του Χρήστου Νικολόπουλου
Σκηνοθεσία: Λευτέρης  Γιοβανίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Μουσική: Θοδωρής  Λεμπέσης
Φωτισμοί: Νίκος  Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλλίδου
Video: Λουκάς  Ζιάρας - Χρήστος  Καλαϊτζής

Ερμηνεύουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Βασιλική Σουρρή, Έλενα Μεντζέλου, Ειρήνη Καζάκου, Σταυρούλα Μάκρα

Το άγαλμα που κρύωνε, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, τηλ. 210 3453111. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τις Κυριακές στις 15:00 και καθημερινές για σχολεία, από 22 Οκτωβρίου. Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδο), 10 € (μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων: ticket services. Πληροφορίες και κρατήσεις για σχολεία: Μυθωδία SchoolArt - Ελένη Κότταρη, τηλ. 6955 966559, 6972 983228.