ΘΕΑΤΡΟ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Νίκος Κούρκουλος, ένας αυθεντικός πολίτης παντός καιρού»

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2018, 18:00 / Ανανεώθηκε 19 Δεκεμβρίου 2018, 18:19
Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Νίκος Κούρκουλος, ένας αυθεντικός πολίτης παντός καιρού»
Facebook Twitter Whatsapp

Η παρουσίαση του τόμου που κυκλοφορεί με την φροντίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στην Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Κούρκουλος, ένας αυθεντικός πολίτης παντός καιρού» που κυκλοφόρησε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση. Άνθρωποι του Εθνικού, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι και άλλοι, συγκεντρώθηκαν για να θυμηθούν τον ηθοποιό και τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Στάθης Λιβαθινός ο οποίος συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούρκουλο όταν ο δεύτερος, ως διευθυντής του θεάτρου, του ανέθεσε την Πειραματική Σκηνή.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των κ.κ. Ελένης Αρβελέρ και  Ελένης Βαροπούλου οι οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς στο έργο και στην προσωπικότητα του Νίκου Κούρκουλου, το ταλέντο, τη συνέπεια και την ακτινοβολία του.

Για το ίδιο το βιβλίο μίλησε με θέρμη ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε την έκδοση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Στάθης Λιβαθινός ευχαριστώντας για άλλη μία φορά την Μαριάννα Λάτση για τον τρόπο με τον οποίο στέκεται δίπλα στο Εθνικό Θέατρο όλο αυτό τον καιρό και για τον τρόπο με τον οποίο για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο γιγάντιο έργο της μεταστέγασης της σχολής και σε πολλά άλλα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η κ. Εριέττα Λάτση, η Μαριάννα Λάτση, τα παιδιά του Νίκου Κούρκουλου, Μελίτα, Άλκης, Εριέττα και Φίλιππος, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Ελένη Αρβελέρ, η Ελένη Βαροπούλου, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Λυδία Κονιόρδου, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου, ο Θανάσης Παπαγεωργίου και πολλοί άλλοι.