ΘΕΑΤΡΟ

«Σωτηρία με λένε» από το Κ.Θ.Β.Ε. στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2019, 18:23
«Σωτηρία με λένε» από το Κ.Θ.Β.Ε. στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του έργου της Σοφίας Αδαμίδου για την ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου θα παίζεται έως τις 20 Ιανουαρίου στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και αξίζει να τη δείτε

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, για λίγες παραστάσεις.

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, η αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, η συνεργασία με τον Τσιτσάνη…

Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Σημείωμα σκηνοθέτριας:
Λίγα πράγματα μπορεί κανείς να προσθέσει  δίπλα στο όνομα της Σωτήρας -όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της- χωρίς να ακουστούν κοινότοπα και χιλιοειπωμένα.

Η Σωτηρία Μπέλλου αγωνίστηκε σε όλη της την -αδιαμφισβήτητα μυθιστορηματική- ζωή ενάντια σε όσα το ένστικτο και η συνείδησή της τής υπαγόρευαν, έχοντας μοναδικό σκοπό της να είναι και να νιώθει ελεύθερη.

Και αυτό είναι τρομακτικό.

Ακόμα πιο τρομακτικό είναι να βρίσκεσαι έγκλειστος σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου σχεδόν για ενάμιση χρόνο, ελπίζοντας πως δεν θα χάσεις τη φωνή σου και να ξημερώνει το πρωί που αυτό θα συμβεί. 

Η Μπέλλου δεν φοβήθηκε ποτέ τον θάνατο.

Την αναμονή του φοβόταν.

Την βρίσκουμε κει που θα αποπειραθεί, όσο έχει ακόμα φωνή, να σκοτώσει αυτήν την αναμονή γεμίζοντας τον αέρα με τις λέξεις της.

Ένα αδάμαστο θηρίο στο κλουβί μιας ιδρυματικής ετεροτοπίας που κυοφορεί το απρόοπτο: εδώ τα πάντα μπορεί να συμβούν.                 Χριστίνα Χατζηβασιλείου

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά - Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Προσαρμογή σκηνικού στο Θέατρο του Νέου Κόσμου: Μαρία Καραδελόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών - Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Πειραλής
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου / Δομνίκη Μητροπούλου
Φωτογραφία αφίσας: Νίκος Τασσούλας

Παίζουν: Έφη Σταμούλη, Έλλη Χατζεϊπίδου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ευχαριστεί τη Διοίκηση και την Επιτροπή Μουσείου του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών Η Σωτηρία, ειδικότερα τον Πρόεδρο του Μουσείου κ. Φώτη Βλαστό και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Χριστίνα Στούρη για την παραχώρηση του αυθεντικού νοσοκομειακού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην παράσταση.

Σωτηρία με λένε, Θέατρο Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα, τηλ. 210 9212900. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:30, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30 και Κυριακή 21:30. Τιμές εισιτηρίων: Από 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-neou-kosmou/sotiria-me-lene/#workspace