ΘΕΑΤΡΟ

«Ο μικρός Amadeus, το παιδί θαύμα» στο Θέατρο Ολύμπια

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2019, 16:30
«Ο μικρός Amadeus, το παιδί θαύμα» στο Θέατρο Ολύμπια
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ρέινα Εσκενάζυ υπογράφει τη σκηνοθεσία της νέας θεατρικής βιογραφίας του Μότσαρτ με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του πατέρα του συνθέτη

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό τη Βιέννη. Το έργο μας ξεκινάει ταξιδεύοντας. Ο μικρός Αμαντέους ταυτίζει τη ζωή του με τη λατρεία του για τη μουσική και καταξιώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες, που γνώρισε ο κόσμος!

Στα ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας ο Αμαντέους γνωρίζει τη συνομήλική του Μαρία Αντουανέτα και παρ’ όλο που είναι μόλις επτά ετών την αγαπά και… της κάνει πρόταση γάμου!

Η Νανέρλ, η μεγαλύτερη αδερφή του, είναι ο φύλακας άγγελός του. Νοιάζεται για την πορεία του, παραμερίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό της. Πιστεύει στο ταλέντο του Αμαντέους και κάνει τα πάντα γι αυτόν. Μια σχέση ουσιαστικής αγάπης και αδελφικής υποστήριξης.

Μέσα από την παράσταση οι μικροί και μεγάλοι θεατές συνειδητοποιούν το πώς μπορεί να συνυπάρξει ο παιδικός αυθορμητισμός και η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, με την οργάνωση, την μελέτη και τελικά την επιτυχία. Νιώθουν την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει η δημιουργία.

Με φόντο τον γαλάζιο Δούναβη και τα παλάτια της Βιέννης τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μέρη και να μεταφερθούν σε μια άλλη, ατμοσφαιρική εποχή. Εκεί όπου οι σχέσεις, τα παιχνίδια και ο ελεύθερος χρόνος έχουν μια άλλη πιο ανθρώπινη και τρυφερή υπόσταση.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Ιστορική μελέτη, κείμενο & μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Χορογραφία - κινησιολογία για μπαλαρίνες: Δημήτρης Μαργαρίτης
Κοστούμια σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Κατασκευές: Τόλιας Τούντας

Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος, Δημήτρης Ραφαήλος, Λία Τσάνα, Ελίνα Γιαννάκη, Μάνος Παπαδάς, Ελευθερία Παρασκευά, Κατερίνα Αντζουλάτου, Βαρβάρα Καρά. Μπαλαρίνες: Άννα Μεγαλοοικονόμου, Έφη Μπάστα

Ο μικρός Amadeus, το παιδί θαύμα, Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Καθημερινά για σχολεία, κάθε Κυριακή 11:00 & 14:00 για το κοινό, έως 24 Φεβρουαρίου Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€. Ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών 10€, τιμές για σχολεία 7€. Προπώληση ειστηρίων: viva.gr, artinfo.gr. Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε με τον κ. Μιχάλη Ιακώβο, τηλ. 210 5767193,