ΘΕΑΤΡΟ

Η Σύνθια Μπατσή είναι μια διαφορετική κυρά - Φροσύνη

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 12 Μαρτίου 2019, 16:59
Η Σύνθια Μπατσή είναι μια διαφορετική κυρά - Φροσύνη
Facebook Twitter Whatsapp

 

Μια νεαρή ηθοποιός «παλεύει» με τον ρόλο της θρυλικής κυρά – Φροσύνης στο έργο του Στέφανου Παπατρέχα που παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στο θέατρο Άβατον

 

Μία γυναίκα ηθοποιός καλείται, στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στην κυρά-Φροσύνη, το ιστορικό πρόσωπο-θρύλο των Ιωαννίνων που πνίγηκε από τον Αλί Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα.

Ψάχνοντας πληροφορίες και υλικό για εκείνη, βρίσκει πράγματα που τη γοητεύουν, την προκαλούν. Δοκιμάζει ρούχα, στάσεις, φωνές, αυτοσχεδιάζει πάνω στην τελευταία νύχτα της Φροσύνης, πάνω στη ζωή, το γάμο, τα παιδιά της, τον έρωτά της για τον γιο του Αλί Πασά, Μουχτάρ, τις απαιτήσεις των άλλων για εκείνη, τις απαιτήσεις του έρωτά της για Εκείνον.

Πια δεν είναι η ηθοποιός, δεν είναι η Φροσύνη. Είναι μια γυναίκα δέσμια των επιθυμιών τόσο των γύρω της, όσο και των δικών της. Μια γυναίκα που της μέλλεται να πνιγεί, να μείνει στη μνήμη όλων ως αυτό που οι άλλοι κατάλαβαν για εκείνη, αφήνοντας ξεχασμένο το πραγματικό της πρόσωπο.

«Η πόρνη, η γυναίκα που πρόδωσε την πατρίδα, η ξεδιάντροπη…
Κι εγώ σαν ένα παιδί σε ένα σταυροδρόμι, μόνη, μετέωρη ανάμεσα σε όλα αυτά.
Σαν απλός θεατής της ζωής μου»

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης – Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες – Trailer – Σχεδιασμός αφίσας: Ναταλία Β.
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καναβός
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη

Ερμηνεύει η Σύνθια Μπατσή

Φροσύνη, Θέατρο Άβατον, Ευπατρίδων 3, Κεραμεικός (στάση μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3412689. Ημέρες και ώρες παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:30, από 20 Φεβρουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: €10 κανονικό, €8 φοιτητικό, €5 ανέργων. Κρατήσεις: https://www.theatroavaton.com/kratiseis