current views are: 11

5 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση19:16

Ως τις 14 Ιανουαρίου το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

Το έργο-σταθμός του Άρθουρ Μίλλερ με τον Δημήτρη Καταλειφό και την ανεπανάληπτη Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου συνεχίζεται στο θέατρο Εμπορικόν για λίγες μόνο παραστάσεις

Δημοσίευση 19:16’

Το έργο-σταθμός του Άρθουρ Μίλλερ με τον Δημήτρη Καταλειφό και την ανεπανάληπτη Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου συνεχίζεται στο θέατρο Εμπορικόν για λίγες μόνο παραστάσεις

1947. Η κούρσα της οικονομικής ανάπτυξης έχει αρχίσει. Το μηχανουργείο της οικογένειας Κέλλερ, που μεγάλωσε στη διάρκεια του πολέμου από τις παραγγελίες της πολεμικής βιομηχανίας, τώρα είναι κοτζάμ εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζονται από χύτρες ταχύτητας ως λευκές συσκευές. Όμως, την εικόνα της ευφορίας σκιάζουν τα φαντάσματα του Λάρρυ, του ενός από τους γιους της οικογένειας που δεν γύρισε ποτέ από τα πεδία των μαχών, και του σκανδάλου με τους ελαττωματικούς κυλίνδρους που οδήγησαν στη συντριβή 21 αεροσκαφών και στην φυλάκιση του συνεταίρου του μπαμπά Κέλλερ.

Όταν η Άννυ, κόρη του κατάδικου και μνηστή του Λάρρυ, φτάνει στην πόλη, οι παλιές ιστορίες ανακινούνται και οι ήρωες παρασύρονται από την ασυγκράτητη ορμή της αλήθειας . 

Η παράσταση που έστησε πέρυσι ο Γιάννης Μόσχος στο Θέατρο Εμπορικόν «πάτησε» πάνω στις ερμηνείες δύο σπουδαίων ηθοποιών, του Δημήτρη Καταλειφού και της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου, και πέτυχε να ισορροπήσει ανάμεσα στον κοινωνικό ρεαλισμό και στην ποίηση, χωρίς να προδώσει στο παραμικρό το όραμα του συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μόσχος 
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική-Ήχοι: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός (Τζο Κέλλερ), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κέητ Κέλλερ), Γιώργος Βουρδαμής (Κρις Κέλλερ), Δανάη Επιθυμιάδη (Ανν Ντήβερ), Κώστας Βασαρδάνης (Τζωρτζ Ντήβερ),Δημήτρης Καραμπέτσης (Δρ. Τζιμ Μπέηλις), Ευγενία Αποστόλου (Σου Μπέηλις), Γιώργος Τζαβάρας (Φρανκ Λούμπεϊ), Ιωάννα Πιατά (Λύντια Λούμπεϊ)

Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00, 21:00, έως 14 Ιανουαρίου. Προπώληση εισιτηρίων: Ticket365.gr, τηλ. 211 1000365, Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.


σχετικα αρθρα