current views are: 12

29 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:20

Η «Οδύσσεια» είναι τελείως jazz

Μια πρωτότυπη μουσική αφήγηση του ομηρικού έπους με τίτλο «Νέκυια – Εκ – Σταση» τις Πέμπτες στο Θέατρο Τέχνης

Δημοσίευση 19:20’

Μια πρωτότυπη μουσική αφήγηση του ομηρικού έπους με τίτλο «Νέκυια – Εκ – Σταση» τις Πέμπτες στο Θέατρο Τέχνης

Μετά την επιτυχία της μουσικής παράστασης «Όταν σε λίγο κατεβήκαμε στη θάλασσα», που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί σε συνεργασία με τέσσερις νέους ηθοποιούς την θεατρική ομάδα- φωνητικό σύνολο «Tραγούδια από τον πρώτο όροφο». Η νεοσύστατη ομάδα συνεργάζεται με τέσσερις μουσικούς, δημιουργώντας μία εντελώς πρωτότυπη εκστατική μουσική αφήγηση πάνω σε πειραματισμούς της σύγχρονης jazz και σε κείμενα του Ομήρου και του Παπαδιαμάντη, σε μια μουσική παράσταση που θα παρουσιαστεί για 4 βραδιές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης.

Μουσική έκσταση και παλμική αναπαραγωγή του ομηρικού λόγου. Πολυρυθμίες και ηχοχρώματα που μας ταξιδεύουν στην Αφρική και τη μεσόγειο στα χνάρια του μυθικού Οδυσσέα. Αναβιώνοντας αποσπάματα της Οδύσσειας (α’, ε’ και λ’ ραψωδίες σε μετάφαση Δ. Μαρωνίτη), θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τον θεατή – ακροατή ένα συγκλονιστικό και υπερβατικό ταξίδι μέθεξης, μέσα από τη μουσική και τον λόγο, μέσα από τις εκρήξεις του ρυθμού και την γαλήνη του απόηχου των κυμάτων.

Ο Οδυσσέας με τον συμβολικό του θάνατο, την κατάβαση στον Άδη, δεν φοβάται τον δεύτερο αληθινό θάνατο. Είναι μυημένος στον πιο σύνθετο και εκστατικό όλων των ρυθμών:  στις μεταμορφώσεις της ίδιας της ζωής.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Φένια Παπαδόδημα φωνή, γκόνι (αφρικάνικη άρπα), λαούτο, λούπες
Γιώργος Παλαμιώτης ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαδόπουλος πιάνο
Λεωνίδας Σαραντόπουλος φλάουτο
Παναγιώτης Κωστόπουλος τύμπανα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φένια Παπαδόδημα, Ευθύμης Χαλκίδης, Χριστίνα Κωστέα, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Παυλίνα Ζάχρα.

Νέκυια – Εκ – Σταση, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 3222464. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη από 12 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου στις 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο – φοιτητικό), 8€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ).  Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr