ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ματίας ο Πρώτος δωρεάν για ανέργους την Πρωτοχρονιά

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2017, 08:01 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2017, 16:41
Facebook Twitter Whatsapp

Το πασίγνωστο αντιπολεμικό παραμύθι του Γιάνους Κόρτσακ που ανεβαίνει στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα σε διασκευή Άλκης Ζέη θα παρουσιαστεί σε μια εξτρά παράσταη την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου στις 17:00 με ελεύθερη είσοδο για οικογένειες ανέργων 

Μετά την επιτυχία της παιδικής παράστασης «Τελευταία Γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, οι άνθρωποι του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα στράφηκαν στην Άλκη Ζέη η οποία μετέφερε για τη σκηνή το έργο του σπουδαίου πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ, «Ματίας ο Πρώτος» («Θέατρο για Παιδιά», Άλκη Ζέη, εκδόσεις Μεταίχμιο).

Λίγα λόγια για το έργο:
Μετά τον θάνατο των γονιών του, ο μικρός Ματίας,
μοναδικός διάδοχος του θρόνου, στέφεται ο νεαρότερος βασιλιάς στην ιστορία. Απογοητευμένος από τον τρόπο που οι μεγάλοι κυβερνούσαν μέχρι τότε την χώρα και γνωρίζοντας το παράλογο παιχνίδι του πολέμου από κοντά, αποφασίζει να περάσει την εξουσία στα παιδιά!

Ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται σε επαφή με τη βαρβαρότητα του πολέμου μόνο και μόνο για να μας θυμίσουν πως οι πόλεμοι πρέπει να σταματούν. Τα παιδικά μάτια δεν αντέχουν τον πόλεμο. Η φιλία δεν ανέχεται τον πόλεμο. Η αγάπη μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Με όπλο την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και τη διαύγεια της παιδικής ματιάς και σκέψης, ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται να μας θυμίσουν πόσα μικρά και απλά πράγματα αρκούν για να πεις όχι στον πόλεμο, όχι στη βία και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αγάπη.

Τί νόημα έχει να κυβερνούν οι μεγάλοι, αφού έχουν χάσει ολόκληρη την ουσία και την διασκέδαση της ζωής;

Τα παιδιά στην εξουσία, οι μεγάλοι πίσω στα θρανία!

Η ταυτότητα της παράστασης:
Διασκευή: Άλκη Ζέη
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου
Πρωτότυπη Μουσική: GarySalomon
Στίχοι: Άρτεμις Γρύμπλα
Χορογραφίες: ‘Αλκηστις Πολυχρόνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Διαμαντή
Παραγωγή: Κ2L Άλφα.ΙδέαΕ.Ε

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αργυρώ Βούρου, Κατερίνα Δημάτη, Γιώργος Ιωσηφίδης, Τάσος Κονταράτος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Ευθύμης Χαλκίδης.

Ματίας ο Πρώτος, Θέατρο Άλφα.Ιδέα, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο, τηλ. 210 5238742, 210 5221444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Κάθε Κυριακή στις 11:15, από 15 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων:  Προπώληση 6 ευρώ (παιδικό) &  8 ευρώ (ενήλικες), την η μέρα της παράστασης 8 ευρώ (παιδικό) & 10 ευρώ (ενήλικες).       

Πρωινές προγραμματισμένες παραστάσεις για μαθητές δημοτικού με γενική είσοδο 6 ευρώ. Οργάνωση πρωινών σχολικών παραστάσεων: Χρήστος Τσίφας, τηλ. 6970282888