ΘΕΑΤΡΟ

«Η Λίμνη που δεν είναι πια» θα σας καθηλώσει

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2017, 20:01 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2017, 14:17
«Η Λίμνη που δεν είναι πια» θα σας καθηλώσει
Facebook Twitter Whatsapp

Το έργο του Καταλανού Νταβίντ Ντεσόλα, που παρουσιάστηκε πέρυσι στο 6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων, κάνει το μεγάλο άλμα προς τη σκηνή στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη

Μπορεί στην Καταλονία το πολιτικό τοπίο να είναι θολό, όμως σε έναν τομέα τουλάχιστον τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο∙ στο θέατρο. Μια νέα φουρνιά θεατρικών συγγραφέων έχει καταλάβει εξ’ εφόδου τις ευρωπαϊκές σκηνές την τελευταία δεκαετία, καταπλήσσοντας τους πάντες με την φρέσκια ματιά τους, το χιούμορ, την διεισδυτικότητα και την τόλμη τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Νταβίντ Ντεσόλα, ο οποίος τιμήθηκε το 2007 με το βραβείο Lope de Vega για το έργο του «Η Λίμνη που δεν είναι πια».

Το έργο που μετέφρασε η έμπειρη Μαρία Χατζηεμμανουήλ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή αναλογίου πέρυσι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο 6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων και τώρα κάνει το άλμα προς τη σκηνή σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Κακούρη.

Στο επίκεντρο της δράσης του έργου βρίσκεται ο Όσκαρ (Λεωνίδας Κακούρης), ένας καθηγητής που δεν μπορεί πλέον να διδάξει λόγω μιας τρομερής προσωπικής κρίσης που βιώνει, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από έναν μαθητή του «δι ασήμαντον αφορμή. Ενα απόγευμα την ώρα που κάθεται σκεφτικός μπροστά σε μια παγωμένη λίμνη, τον πλησιάζει ο πρώτος του δάσκαλος (Χρήστος Σιμαρδάνης) ο οποίος τον πείθει να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε ένα πολύ ξεχωριστό αγόρι, του οποίου η μητέρα (Βίκυ Παπαδοπούλου) ζει απομονωμένη στον δικό της κόσμο, σε ένα σπίτι-καταφύγιο, ως αποτέλεσμα ενός τρομακτικού γεγονότος που της έχει συμβεί. Ο Όσκαρ καλείται να αναθεωρήσει όλα του τα πιστεύω μπροστά στην σχέση του με την Ιρένε καθώς εκείνη προσπαθεί να τον τραβήξει μέσα στη δική της πραγματικότητα. Συνδετικός κρίκος των δυο, ο παλιός δάσκαλος με ένα χιούμορ που καθηλώνει, τον σπρώχνει με την σειρά του να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Κακούρης
Σκηνικά: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Καλλιτεχνική επιμέλεια: So7 (Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού)
Βοηθός σκηνοθέτη - υπεύθυνη παραγωγής: Ηλεάνα Μπάλλα
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

Παίζουν: Βίκυ Παπαδοπούλου (Ιρένε), Λεωνίδας Κακούρης (Όσκαρ), Θοδωρής Κατσαφάδος (καθηγητής)

«Η Λίμνη που δεν είναι πια», Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30, από 13 Νοεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ilisia-volanakis/i-limni-pou-den-eine-pia/ / και στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. 210 7223010)