ΘΕΑΤΡΟ

«Το κορίτσι που επιμένει» μας περιμένει ως τις 21 Ιανουαρίου

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2017, 09:01 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2018, 14:34
«Το κορίτσι που επιμένει» μας περιμένει ως τις 21 Ιανουαρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα κορίτσι όταν απειλείται το αγόρι που αγαπάει; Ένα ξεκαρδιστικό μουσικοχορευτικό παραμύθι του Τηλέμαχου Τσαρδάκα στο θέατρο Άβατον

Μια φορά κι ένα καιρό. ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν για πάντα… αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της.

Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο το κορίτσι μας θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν βγει τελικά νικήτρια στη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα.

Το παραμύθι που έγραψε και σκηνοθετεί ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία για να μιλήσει για τη δύναμη της αγάπης που οπλίζει με τόλμη τις καρδιές των ανθρώπων σε μια παράσταση κατάλληλη για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρια Φλωράτου
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio
Video, Φωτογραφίες: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Παίζουν και τραγουδούν: Μαρία Δελετζέ, Θοδωρής Ζωγόπουλος,  Πάολα Καλλιγά, Μάριος Κρητικόπουλος

Το κορίτσι που επιμένει, Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3412689. Ημέρες και ώρες παράστασης: Σάββατο στις 15:00, Κυριακή στις 11:00. Οι παραστάσεις την Κυριακή, 24 και 31/12 δε θα γίνουν.Τιμές εισιτηρίων: 8 € και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις. Για κρατήσεις σχολείων: τηλ. 6985 028588 (Ελένη Ροζάκη).