ΘΕΑΤΡΟ

Σαλπάρουμε για την «Ελίζα» και μαζεύουμε φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2017, 20:01 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2017, 12:12
Σαλπάρουμε για την «Ελίζα» και μαζεύουμε φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου
Facebook Twitter Whatsapp

Η πιο συναρπαστική ιστορία αγάπης της Ξένιας Καλογεροπούλου με ηρωίδα την ατρόμητη Ελίζα ανεβαίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από την Παιδική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε.                           

 

Το υπέροχο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Ελίζα» ή «Γιατί Αξίζει να πεθάνει κανείς για έναν Παπαγάλο!» για μια ατρόμητη θαλασσόλυκο που αναχωρεί με ένα σαπιοκάραβο για να βρει τον αγαπημένο της στην Αφρική, έχοντας στο πλευρό της δύο αγαπημένους φίλους και τον παπαγάλο της (πρεμιέρα στο θέατρο Πόρτα το 1989), ανεβαίνει την Κυριακή από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε μια πολυπρόσωπη παραγωγή που υπόσχεται να μας καταπλήξει, να μας συγκινήσει  και, φυσικά, να μας διασκεδάσει.

Σημειώνει η σκηνοθέτις της παράστασης Χριστίνα Χατζηβασιλείου:
Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών
που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολιών που θα συναντήσει και με την αμέριστη βοήθεια του υποβολέα που εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη, μία παράσταση για το τι σημαίνει να κουβαλά κανείς μέσα του την πίστη: την πίστη στη φιλία, στη ζωή, στην αλήθεια του, την πίστη σε έναν ατόφιο έρωτα ακόμα και όταν το μόνο που έχεις για να εξακολουθείς να ελπίζεις είναι ένας κίτρινος σκούφος, ένα δαχτυλίδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα πανηγύρια, ένα μενταγιόν, μια κερασιά και ένας πράσινος παπαγάλος.

Η ταυτότητα της παράστασης:
«Ελίζα» ή «Γιατί Αξίζει να πεθάνει κανείς για έναν Παπαγάλο!» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Μπάρλας
Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Video Art: Ευάγγελος Μολυβιάτης
Ηχητικό περιβάλλον: Γιάννης Οικονόμου
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Σπαθογραφίες: Σόνια Ψωμιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Βοηθός σκηνογράφων: Isabela Tudorache
Βοηθός ενδυματολόγων: Μαρία – Δήμητρα Βέττα
Φωτογράφηση παράστασης: Τάσος Θώμογλου,
Οργάνωση Παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Παίζουν: Μαριάννα Πουρέγκα, Θάνος Φερετζέλης, Γιώργος Σφυρίδης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Καρτόκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αλέξανδρος Κωχ

Μουσικοί επί σκηνής: Γιάννης Αμπεριάδης, Γιάννης Οικονόμου

Ελίζα, Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη, Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  (για σχολεία) Τρίτη - Παρασκευή 10:30, (για το κοινό)  Κυριακή 11:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, σχολικό 6€ (για ομαδική παρακολούθηση), ομαδικό 7€ (για κρατήσεις +20 ατόμων), οικογενειακό (ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς). Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήρια  Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τηλ. 2015 200200

Σας ενδιαφέρει!
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου- Ανοιχτό Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης και προσκαλεί τους θεατές των παραστάσεων από τις 12 ως και τις 19 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών να προφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα όλων των κατηγοριών που ΔΕΝ έχουν λήξει όπως ταμπλέτες έστω ανοιχτές, αλοιφές ή σιρόπια κλειστά. Μεγαλύτερη έλλειψη υπάρχει σε παιδικές αντιβιώσεις, αντιδιαβητικά, καρδιολογικά, γυναικολογικές κρέμες, δερματολογικές κρέμες.