current views are: 17

29 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:29

Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη στο Δώμα

Οι δύο μυθικοί εραστές ξαναζούν τον έρωτα και τον χωρισμό στην μικρή σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου

Δημοσίευση 12:29’

Οι δύο μυθικοί εραστές ξαναζούν τον έρωτα και τον χωρισμό στην μικρή σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου

Μια συνταρακτική ερωτική ιστορία, μια αγάπη που προκαλεί τον θάνατο, ζωντανεύει από τις 18 Δεκεμβρίου επί σκηνής μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του Δημήτρη Μπογδάνου. Ο Ορφέας, το βασιλόπουλο από την Πιερία, παντρεύεται την αγαπημένη του νύμφη Ευρυδίκη όμως εκείνη πεθαίνει από δάγκωμα φιδιού καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από τις ανεπιθύμητες «περιποιήσεις» του εγκάρδιου φίλου του Ορφαία, Αρισταίου. Ο Ορφέας, τρελαμένος από τη λύπη του προκαλεί τον οίκτο των θεών που του επιτρέπουν να επισκεφτεί την Ευρυδίκη στον Άδη. Γοητευμένος από την μουσική του, ο Πλούτωνας συγκατατίθεται στην επιστροφή της Ευρυδίκης στον κόσμο των ζωντανών, όμως θέτει έναν όρο. Ο Ορφέας να προπορεύεται της γυναίκας του και να μην γυρίσει να την κοιτάξει πριν βγουν στο φως. Η στιγμιαία αδυναμία του Ορφέα θα οδηγήσει την Ευρυδίκη πίσω στις αγκάλες του Άδη.

Ένα από τα διασημότερα love stories όλων των εποχών που απασχόλησε πάμπολλους καλλιτέχνες –θυμηθείτε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Κρίστοφ Βίλιμπαλντ Γκλουκ- εμπνέει τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο ο οποίος ανα-παριστά έναν άλλον «Άλλο Κόσμο», που διατηρεί με καθαρότητα και ευαισθησία το παραμυθένιο και συγκινησιακό φορτίο του μύθου των διαχρονικών εραστών, αλλά ταυτόχρονα στέκει ωμά στο σήμερα, λες και η ιστορία ξανασυνέβη προχθές, σε λίγο, τώρα ή αύριο.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία – Σύνθεση κειμένου: Δημήτρης Μπογδάνος
Σκηνικά – Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Ειδικός Συνεργάτης: Ιωάννα Νασιοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη – Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Κουνέλλας
Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Δημητρίου
Υπεύθυνος φωτισμών & ήχου: Παναγιώτης Φουρτούνης
Φωτογραφίες – Trailer: Γιάννης Ζάχος

Παίζουν: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ευθαλία Παπακώστα

Ορφέας και Ευρυδίκη, Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα, Αντισθένους 7 και Θερύπου, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15, από 18 Δεκεμβρίου έως 3 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 13€, φοιτητικό 10€, ανέργων 8€. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, αθηνόραμα.gr.


σχετικα αρθρα