current views are: 11

2 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:25

Φετινή πρεμιέρα για τις «Περσινές Βροχές»

Στις 13 Ιανουαρίου ανεβαίνει στο θέατρο TempusVerum – Eν Αθήναις το έργο του Χρήστου Καρασαββίδη με την Δώρα Παρδάλη
 

Δημοσίευση 11:25’

Στις 13 Ιανουαρίου ανεβαίνει στο θέατρο TempusVerum – Eν Αθήναις το έργο του Χρήστου Καρασαββίδη με την Δώρα Παρδάλη
 

«Να είσαι σίγουρος, αγάπη μου, πως όποιο αριστούργημα γνώρισε ο κόσμος και δεν είχε γεύση από χώμα, φύλλα κι αλμυρό νερό το κάναμε εμείς, οι άνθρωποι. Γι’ αυτό να μας έχεις εμπιστοσύνη. Μόνο εμείς απομείναμε. Κι η ποίηση. Κι ο πόλεμος όσο μεγάλος κι αν είναι δεν έχει ποίηση. Γι’ αυτό μην πας».

Μια ηθοποιός αναμετράται µε τα γεγονότα που στιγμάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέμων, ερώτων κι απωθημένων: από την άνοιξη του 1914 έως τις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακροπατώντας ανάμεσα στα περασμένα και τα μελλοντικά μεγαλεία των ανθρώπων, ξετυλίγεται η ιστορία μια κοπέλας που ξαφνικά χάνει τα πάντα καθώς ο αγαπημένος της ετοιμάζεται να ριχτεί στον πόλεμο που μόλις έχει ξεκινήσει. Άλλοτε επικαλούμενη τη λογική κι άλλοτε το συναίσθημα, η ηρωίδα αποτελεί μια συνεκδοχή κάθε γενιάς που άλλα περίμενε κι άλλα τελικά είδε να συμβαίνουν.

Το έργο του σημαντικού Χρήστου Καρασαββίδη που ανέβηκε το 2015 στο Blackbox του θεάτρου 104 παρουσιάζεται σε ανανεωμένη σκηνοθεσία αλλά με την ίδια χαρισματική πρωταγωνίστρια. 

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείµενο – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Ενδυµατολόγος: Βασιλική Σύρµα
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταµπούλου
Παίζει η Δώρα Παρδάλη
Παραγωγή: TempusVerum

Περσινές Βροχές, Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 21 0342 5170. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Κάθε Σάββατο στις 18:30, από τις 13 Ιανουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (άνεργοι / ατέλειες)