ΘΕΑΤΡΟ

Η «Φιλουμένα» έως 1η Απριλίου στο θέατρο Διάνα

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2018, 08:01 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2018, 16:17
Η «Φιλουμένα» έως 1η Απριλίου στο θέατρο Διάνα
Facebook Twitter Whatsapp


Η Ελένη Ράντου επαναλαμβάνει την παλαιότερη επιτυχία της στο έργο του Εντουάρντο ντε Φίλιππο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή
 

Η κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Διάνα αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη διαχρονική έλξη που ασκεί στο ελληνικό κοινό η «Φιλουμένα» του Εντουάρντο ντε Φίλιππο. Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Φιλουμένα, ενσαρκωμένη από την Ελένη Ράντου, συνοψίζει όλα τα βάσανα του γυναικείου φύλου αλλά και το κουράγιο, την μαχητικότητα και το αίσθημα προσφοράς, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η ανδρική εξουσία, η φτώχια και η κοινωνική υποκρισία.

Η ιστορία με λίγα λόγια:
Στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, εκεί όπου οι ελπίδες
των ανθρώπων πνίγονται στα λασπόνερα και η παρανομία αποτελεί συχνά τη μοναδική διέξοδο επιβίωσης, ο Ντομένικο Σοριάνο (Γιάννης Βούρος) επισκέπτεται έναν από τους δεκάδες οίκους ανοχής και γνωρίζει τη νεαρή Φιλουμένα. Τα θέλγητρά της τον γοητεύουν και έτσι την φέρνει στο σπίτι του ως ερωμένη-οικονόμο-υπηρέτρια.

Είκοσι χρόνια μετά από αυτή τη γνωριμία, ο ώριμος πια Ντομένικο αποφασίζει να «νοικοκυρευτεί» και για τον σκοπό αυτό επιλέγει μια κατά πολύ νεότερή του γυναίκα, κάνοντας στην άκρη την πιστή Φιλουμένα.

Όμως, ο ήρωάς μας έχει υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο. Η απάντηση της Φιλουμένας στην προδοσία του κύριου και αφέντη της θα είναι χωρίς προηγούμενο.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένυ Βαχλιώτη
Μουσική: Ναλύσα Γκρην
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης.

Φιλουμένα, Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3626596. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:15 & 21:15, Κυριακή 19:30. Τιμές εισιτηρίων: Από 12 έως 22 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου, στο https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-diana/filoumena/