current views are: 9

13 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:52

H Ελπίδα Σταθάτου Stegosaurus στο Λονδίνο

Η ταλαντούχα ελληνίδα ηθοποιός που έδρεψε δάφνες στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επαναλαμβάνει την καλοκαιρινή επιτυχία της στο Λονδίνο

Δημοσίευση 12:52’

Η ταλαντούχα ελληνίδα ηθοποιός που έδρεψε δάφνες στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επαναλαμβάνει την καλοκαιρινή επιτυχία της στο Λονδίνο

Το λονδρέζικο Network Theatre Vault Festival υποδέχεται την Ελπίδα Σπαθάτου με το έργο της Έρσης Νιαότη «Stegosaurus» από 28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου. Η ηθοποιός που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην βρετανική πρωτεύουσα απέσπασε το προηγούμενο διάστημα διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο έργο της Νιαότη, έναν μονόλογο μιας γυναίκας που παραπαίει μεταξύ βουλιμίας, ανορεξίας, κατάχρησης ουσιών, συναισθηματικής κακοποίησης και αποστασιοποιημένου σεξ.

Με σπουδές ψυχολογίες και θεάτρου, η Σταθάτου γοητεύτηκε από την πρώτη στιγμή από το κείμενο της συγγραφέως και αποφάσισε να αναλάβει για πρώτη φορά το ρίσκο της παραγωγής σε  συνεργασία με τον σκηνοθέτη Joe Hufton, υποψήφιο για Βραβείο Λόρενς για την παράσταση «Alice in Wonderland». Η προσπάθειά της στέφθηκε με επιτυχία και το Fringe Review περιέλαβε τον «Στεγόσαυρο» στις προτεινόμενες παραστάσεις του καλοκαιριού.

Τώρα η παράσταση επαναλαμβάνεται στο Λονδίνο στο πλαίσιο του Network Theatre Vault Festival, του πιο δυναμικού θεατρικού φεστιβάλ της βρετανικής πρωτεύουσας που συγκεντρώνει πλήθος θεατών. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://vaultfestival.com/whats-on/stegosaurus