ΘΕΑΤΡΟ

«Μια Ξεχωριστή Μέρα» ξημερώνει στο Θέατρο Άλμα

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2018, 19:01 / Ανανεώθηκε 14 Μαρτίου 2018, 18:18
Facebook Twitter Whatsapp

Η ταινία – ορόσημο του Έττορε Σκόλα ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα με τον Σταύρο Ζαλμά και την Δήμητρα Ματσούκα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Μια ταινία – σταθμός που χάρισε στον δημιουργό της, Έττορε Σκόλα, παγκόσμια αναγνώριση -13 διεθνή βραβεία και 2 υποψηφιότητες και Όσκαρ- και στους πρωταγωνιστές της, Μαρτσέλλο Μαστρογιάννη και Σοφία Λόρεν, δύο από τους κορυφαίους ρόλους της καριέρας τους, γίνεται θεατρικό έργο από τον Αλέξανδρο Ρήγα στο Θέατρο Άλμα.

Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα..

Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα» είναι από γραφής ένα θεατρικής σύλληψης δράμα. Ο Έττορε Σκόλα επιστρατεύει όλη την οξυδέρκεια, το χιούμορ και τον ανθρωπισμό του για να αναδείξει το απόλυτα προσωπικό σε παναθρώπινο. Το ατομικό «παράπονο», σε συλλογική ανάγκη, το απλό χαμόγελο σε ελπίδα.

Η ταυτότητα της παράσταση
Μετάφραση/ Διασκευή: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη
Σκηνογραφική Επιμέλεια: Λία Ασβεστά
Φωτισμός: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Μελισσινός
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωστής Κόντος
Ενδυματολόγος:  Ελένη Μπλέτσα
Κατασκευή Σκηνικών: Eno Shkodrani
Φωτογραφίες: Χρήστος Κοτσιρέας
Βοηθός Σκηνοθέτη:  Κωνσταντίνα Σταυροπούλου

Παίζουν: Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα, Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά, Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης

Συμπαραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών & Αλέξανδρος Ρήγας

Μια ξεχωριστή μέρα, Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17 , Αθήνα, τηλ. 210 5220100. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:30, Σάββατο (απογευματινή) 19:00 και (βραδινή) 21:30, Κυριακή (απογευματινή) 19:00 και (βραδινή) 21:30, από 22 Φεβρουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: 15 έως 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου και στο Viva.gr