ΘΕΑΤΡΟ

Η Νικολέττα Βλαβιανού είναι η «Ευθαλία του Γαλατά»

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 22:01 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2018, 17:40
Facebook Twitter Whatsapp

Η ηθοποιός θα ενσαρκώσει την κεντρική ηρωίδα του διηγήματος Θωμά Κοροβίνη «Φαχισέ Τσίκα» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ στο Μικρό Γκλόρια

Το «Φαχισέ Τσίκα» του βραβευμένου συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη είναι ένα θαυμάσιο δείγμα μυθιστορηματικής βιογραφίας από έναν βαθύ γνώστη της ελληνικής ιστορίας της Πόλης. Μέσα από τα πάθη της Ευθαλίας, τον πόνο, την κραυγή, την αμαρτία και τον έρωτα, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει τα πάθη μιας ταραγμένης εποχής για τον ελληνισμό.

Η Ευθαλία του Γαλατά, απ’ όπου πήρε το όνομά της η παράσταση, είναι το κορίτσι από την Κερασούντα, ορφανό του πολέμου, που κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα παρά τις δοκιμασίες της προσφυγιάς, της φτώχιας και του θανάτου. Ο Πόντος, η Πόλη και η Σμύρνη είναι «κεντημένα» πάνω στο κορμί της.

Όμως η Ευθαλία, όχι μόνο επέζησε, αλλά έζησε και τον απόλυτο έρωτα στην αγκαλιά του Μαρτσιάνο, ενός σπανιόλου αξιωματικού . Η γενναιόδωρη καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ να χτυπάει γι αυτόν κι ακόμα και, όταν όλες οι γέφυρες με το παρελθόν είχαν καεί, εκείνη κράτησε ζωντανούς ανθρώπους και μέρη μέσα από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο και μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Θεατρική διασκευή: Νικολέττα Βλαβιανού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Σκηνικός Χώρος: Αναστασία Αμβράζη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: (σχεδιασμός – εκτέλεση) Δάφνη Τσακώτα
Κινησιολογία - Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Ευθαλία η Νικολέττα Βλαβιανού.
Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Προβολή-Επικοινωνία: Brainco.

Η Ευθαλία του Γαλατά, Θέατρο Γκλόρια Μικρό, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3642334. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, από 18 Απριλίου.

Μετά από την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια η παράσταση θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.