current views are: 8

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:05

Ο Ερωτευμένος Σαίξπηρ είναι το νέο project του Γιάννη Κακλέα

Ο σκηνοθέτης συναντάει ξανά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και μαζί ετοιμάζουν την θεατρική μεταφορά της πασίγνωστης ταινίας στο Θέατρον του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Δημοσίευση 09:05’

Ο σκηνοθέτης συναντάει ξανά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και μαζί ετοιμάζουν την θεατρική μεταφορά της πασίγνωστης ταινίας στο Θέατρον του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού εστιάζει σταθερά στις μεγάλες θεατρικές παραγωγές από καταξιωμένους συντελεστές. Αυτή τη φορά σειρά έχουν ο Γιάννης Κακλέας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, το People Entertainment Group και ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (Shakespeare in Love).

Η υπόθεση:
Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του νεαρού ποιητή Σαίξπηρ και λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρ’ ότι την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο και οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή. Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση. Μία τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ του Σαίξπηρ και της νεαρής κοπέλας, μία ιστορία που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο Γιάννης Κακλέας και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, συνοδοιπόροι στο θέατρο από παλιά –φέτος συνεργάστηκαν στην «Κατάρα της Ίρμα Βεπ», ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να ζωντανέψουν αυτή την ξεχωριστή ερωτική ιστορία των Marc Norman και Tom Stoppard στην αριστουργηματική διασκευή για το θέατρο του Lee Hall. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της People Entertainment Group.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο. Τα ονόματα των υπόλοιπων συντελεστών θα ανακοινωθούν προσεχώς. 


σχετικα αρθρα