current views are: 9

27 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση18:40

Γνωρίστε την Camille Claudel – Μάνια Παπαδημητρίου

Η παράσταση «Camille  Claudel Mudness» επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Τόπος Αλλού

Δημοσίευση 18:40’

Η παράσταση «Camille  Claudel Mudness» επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Τόπος Αλλού

Το έργο διαδραματίζεται στον εγκαταλελειμμένο χώρο μιας γκαλερί, που η σύνθεσή του θυμίζει παρατημένη σκηνική εγκατάσταση ψυχιατρικής πτέρυγας. Ένα πιάνο ενεργοποιεί τον χώρο και συνοδεύει ό,τι σε λίγο θα γεννηθεί.

Η Camille Claudel, η πρώτη γυναίκα γλύπτρια και η Constance Pascal, η πρώτη γυναίκα ψυχίατρος, συναντιούνται σε ένα φανταστικό πρωτότυπο διάλογο σχέσης γιατρού – ασθενούς. Μέσα από τις συναντήσεις τους ξετυλίγονται οι αντισυμβατικές ζωές των δύο γυναικών και αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός. Η Constance θα έρθει αντιμέτωπη με ένα ολόκληρο «αντρικό» σύστημα που καταδικάζει σε εγκλεισμό και απομόνωση τα άτομα που διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επιλογής. Δυο γυναίκες που κατάφεραν μέσα από αντίξοες συνθήκες να θέσουν τη δική τους παρουσία σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Η Camille και η Constance δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά έζησαν και εργάστηκαν στην ίδια πόλη διαφορετική χρονική περίοδο, μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες, αντιμετώπισαν κοινές δυσκολίες και δόθηκαν με το ίδιο πάθος στην Τέχνη και την Επιστήμη.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Γιάννης Λασπιάς
Σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας
Σκηνικά- κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Video: Βάσω Μιχαλοπούλου
Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής
Επικοινωνία: Le Canard qui Parle/ 210 8624392

Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου (Camille Claudel), Αγγελική Καρυστινού (Constance Pascal), Μαρίνα Χρονοπούλου (πιανίστρια)

Camille Claudel Mudness, θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη, τηλ. 210 8656004, 210 8679535. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, από 1η Οκτωβρίου. Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ομάδες άνω των 5 ατόμων  8 ευρώ, σπουδαστές, τρίτη ηλικία, άνεργοι, αλλοδαποί 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr και στα τηλέφωνα του θεάτρου.


σχετικα αρθρα