current views are: 10

19 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:08

Έως 25 Νοεμβρίου: «Τίμων ο Αθηναίος» στο Εθνικό Θέατρο

Ο Στάθης Λιβαθινός υπογράφει τη σκηνοθεσία του αινιγματικού έργου του Σαίξπηρ για τον πλούτο, τη φιλία και την αχαριστία

Δημοσίευση 16:08’

Ο Στάθης Λιβαθινός υπογράφει τη σκηνοθεσία του αινιγματικού έργου του Σαίξπηρ για τον πλούτο, τη φιλία και την αχαριστία

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται  πάντα με κάτι  πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος καταπιάνεται για πρώτη φορά με τον «Τίμωνα  τον Αθηναίο», ένα από τα πιο δύσκολα έργα του άγγλου ποιητή το οποίο εγείρει σοβαρά προβλήματα για τους μελετητές και, φυσικά, για τους σκηνοθέτες που επιχειρούν να περάσουν τις Συμπληγάδες Πέτρες των αντιφατικών μηνυμάτων που εκπέμπει ο ήρωας.

Υπόθεση
Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.χ. ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλές του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του. 

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος                               
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Λύσσανδρος Φαληρέας                 
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου                        

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος
Αργυρώ Ανανιάδου,   Γιώργος Δαμπάσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Διονύσης Μπουλάς, Στρατής Πανούριος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αρης Τρουπάκης, Aντιγόνη Φρυδά.

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

«Τίμων ο Αθηναίος», Εθνικό Θέατρο, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη (κτίριο Rex), Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210 3305074, www.n-t.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00, από 27 Σεπτεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 3305074, www.n-t.gr. Για ομαδικές κρατήσεις καλέστε στο 210 5288178.


σχετικα αρθρα