current views are: 15

7 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:48

Ο Τρελαντώνης στο Θέατρο Βέμπο θα… μας τρελάνει

Ο πολυαγαπημένος ήρωας της Πηνελόπης Δέλτα θα ζωντανέψει επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου

Δημοσίευση 11:48’

Ο πολυαγαπημένος ήρωας της Πηνελόπης Δέλτα θα ζωντανέψει επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου

Ο Αντώνης, η Πουλουδιά, η Αλεξάνδρα,κι ο μικρός Αλέξανδρος περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Καστέλα και την Κηφισιά, φιλοξενούμενοι ενός συγγενικού καλοσυνάτου ζευγαριού, της θείας Μαριέτας και του θείου Ζωρζή. Παίζοντας, κάνοντας σκανταλιές, πλάθοντας ιστορίες με το νου τους, μπλέκονται σε απίθανες περιπέτειες, γεμάτες χιούμορ, αγάπη, τρυφερότητα κι ανθρωπιά.

Ο «Τρελαντώνης», βασισμένος στις αναμνήσεις της Πηνελόπης Δέλτα, συμπυκνώνει όλη την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού, την αθωότητα και τις ανησυχίες της παιδικής και της προεφηβικής ηλικίας.

To κείμενο υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις όπως οι «Δον Κιχώτης», «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων» «Ο Ιάσωνας και το χρυσόμαλλο δέρας» κ.ά. Η Σοφία Σπυράτου, πάλι σε συνεργασία με τον Στρατή Πασχάλη, ανέβασε για πρώτη φορά τον «Τρελαντώνη» το 2012.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο – στίχοι: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά – κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Μιλτιάδης Παπαστάμου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Σταύρος Σβήγκος (Τρελαντώνης), Αντιγόνη Ψυχράμη (Πουλουδιά), Ελένη Καρακάση (Θεία Μαριέττα), Δημήτρης Γαλάνης (θείος Ζωρζής), Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου (θεία Αργίνη), Χλόη Μάντζαρη (Αλεξάνδρα), Κωνσταντίνος Καϊκής (θείος Γιώργης), Γιάννης Αθητάκης (θείος Γιάννης), Μαριλού Κατσαφάδου (Μις Ράις), Αντώνης Σταμόπουλος Αλέξανδρος, Μάντζιαρης Γιώργος & Αλεξία Φάλλα (γειτονόπουλα)

Τρελαντώνης, Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα. Καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων, Σάββατο 14:30 και Κυριακή 11:30. Τιμές εισιτηρίων: 12€ στην πλατεία του θεάτρου,  10€ στον εξώστη του θεάτρου. Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικές κρατήσεις. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 211 8005141, www.viva.gr