ΘΕΑΤΡΟ

H Isabella Rossellini θέλει να μας εξημερώσει στις 20 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2018, 13:18 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 13:17
H Isabella Rossellini θέλει να μας εξημερώσει στις 20 Οκτωβρίου
Facebook Twitter Whatsapp


Η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο σε ένα μοναδικό one woman show εμπνευσμένο από τα ζώα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 

Τα ημίμετρα δεν ταιριάζουν στην Isabella Rossellini. Η εξηνταπεντάχρονη σήμερα κόρη του Ρομπέρτο Ροσσελλίνι και της Ίνγκριντ Μπέργκμαν, αφού κατέκτησε τον χώρο της μόδας ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα διεθνώς, αφού πέτυχε να αναγνωριστεί ως ηθοποιός αντάξια της φήμης της μητέρας της, επέστρεψε πριν από μερικά χρόνια στα πανεπιστημιακά έδρανα για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην βιολογία.

Αποτέλεσμα των σπουδών και της διαρκούς έλξης που ασκούσε πάντα το ζωικό βασίλειο στην ηθοποιό ήταν η δημιουργία της σειράς ταινιών μικρού μήκους «Green Porno», για το κανάλι Sundance, με την παρότρυνση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Η ίδια ιδέα μεταφέρθηκε στο θέατρο ως παράσταση, ταξιδεύοντας και μαγεύοντας όλο τον κόσμο. Σημειώνει η Ιζαμπέλλα Ροσσελλίνι: «Όπως η Αγκάθα Κρίστι γράφει για εγκλήματα με τρόπο διασκεδαστικό, έτσι κι εγώ εμπνέομαι από τη βιολογία και γράφω τις ιστορίες μου, που έχουν όμως επιστημονική βάση. Συμβουλεύομαι πάντα τους ειδικούς που εδώ και αιώνες ερεύνησαν τη φύση, αφού καθώς έλεγε και ο Καρτέσιος “Το να συναναστρέφεται κανείς ανθρώπους των περασμένων αιώνων είναι περίπου το ίδιο με το να ταξιδεύει”».

Έτσι φτάνουμε στη νέα παράσταση της μοναδικής Ιζαμπέλλα Ροσσελλίνι επηρεασμένη και πάλι από το ζωικό βασίλειο που έχει τίτλο «Link Link». Μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει μαγέψει κοινό και κριτικούς.  

Η ίδια λέει για το έργο της:
«Τι είναι η νέα μου παράσταση;  Το “Link Link”  είναι σχεδόν παρόμοιο με τον άλλο μου μονόλογο. Είναι εικονογραφημένη με σύντομες κωμικές στιγμές μου στο σπίτι, ταινίες, φωτογραφίες και, φυσικά, τα σχέδια μου.

»Αυτή τη φορά θα μοιραστώ τη σκηνή με τον Πάνα, το εκπαιδευμένο μου σκυλί. Δεν μπορώ να έχω επί σκηνής όλα τα ζώα για τα οποία θα μιλήσω στη παράσταση, οπότε ο Παν και εγώ θα μεταμφιεστούμε και θα ερμηνεύσουμε αρκετά διαφορετικά είδη ζώων. Το “Link Link” είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό τσίρκο. Θα σας παρουσιάσουμε όλες τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με το μυαλό των ζώων, τη νοημοσύνη και τα συναισθήματα. Θα ερμηνεύσω όμως και πολλούς ανθρώπινους ρόλους.

»Θα γίνω ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και θα σας υπενθυμίσω ότι στη φύση όλα είναι χρήσιμα. Θα μεταμορφωθώ στον μεσαιωνικό φιλόσοφο Καρτέσιο, στον ερευνητή και φιλόσοφο Κάρολο Δαρβίνο και σε πολλούς άλλους, και θα τους φέρω στην παρέα μας καθώς όλοι θα συζητούν για την ουσία των ανθρώπινων όντων και για τις διαφορές που μας διακρίνουν από τα "άγρια" ζώα».

Η παράσταση θα έχει ελληνικούς υπέρτιτλους.

Link Link με την Isabella Rossellini, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 24 έως 60 ευρώ. Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια (τηλ. 210 7282367). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, καταστήματα Public και www.megaron.gr