ΘΕΑΤΡΟ

Ο Νίκος Κουρής και ο Ορφέας Αυγουστίδης «παρεξηγούνται»

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2018, 22:01 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2018, 15:44
Ο Νίκος Κουρής και ο Ορφέας Αυγουστίδης «παρεξηγούνται»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στο νεανικό έργο του Σαίξπηρ «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Για πρώτη φορά στην έως τώρα επιτυχημένη σταδιοδρομία της η Κατερίνα Ευαγγελάτου καταγίνεται με ένα έργο του Σαίξπηρ, ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει όλο και πιο έντονο το ενδιαφέρον των ελλήνων σκηνοθετών. Έτσι, από τις αρχές Νοεμβρίου, ο Νίκος Κουρής και ο Ορφέας Αυγουστίδης –σε διπλούς ρόλους- θα υποδύονται δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα, όμως η τύχη το έφερε να βρεθούν εν αγνοία τους στην ίδια πόλη.

«Η κωμωδία των παρεξηγήσεων», ένα από τα νεανικά έργα του Σαίξπηρ, καταργεί το σύνορο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και παρασύρει συντελεστές και θεατές σε μια ιλιγγιώδη περιδίνηση όπου όλα είναι δυνατά. Οι άνθρωποι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό μπερδεύοντας τους πάντες, οι σκηνές επαναλαμβάνονται , τα γεγονότα συσκοτίζουν την πραγματικότητα αντί να την φωτίζουν, η επικοινωνία ναρκοθετείται από τη διττή σημασία των λέξεων.

Την νέα μετάφραση του έργου υπογράφει ο σπουδαίος ποιητής και μεταφραστής Διονύσης Καψάλης, ενώ την δημιουργική ομάδα αποτελούν καταξιωμένοι συντελεστές (Εύα Μανιδάκη, Πατρίσια Απέργη, Βασιλική Σύρμα, Ελευθερία Ντεκώ, Γιώργος Πούλιος, κ.α.).

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση-Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή
Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Σβολάκης
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Διανομή:
Αντίφιλος o Συρακούσιος – Αντίφιλος o Εφέσιος: Νίκος Κουρής
Δρόμιος ο Συρακούσιος – Δρόμιος ο Εφέσιος: Ορφέας Αυγουστίδης
Αδριανή: Δήμητρα Βλαγκοπούλου
Λουκιανή: Αμαλία Νίνου
Αιγαίων: Ερρίκος Μηλιάρης
Δούκας: Νίκος Πυροκάκος
Άντζελο: Γιώργος Νούσης
Έμπορος: Βαλάντης Φράγκος
Αξιωματικός: Στέλιος Παυλόπουλος
Εταίρα: Ελίζα Σκολίδη

Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00 - Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 20:30, από 9 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Από 12 έως 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ticket365.gr