ΘΕΑΤΡΟ

Επιτυχημένες «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης» με τον Άρη Σερβετάλη

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2018, 17:30 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2018, 17:30
Επιτυχημένες «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης» με τον Άρη Σερβετάλη
Facebook Twitter Whatsapp

Η  μεγάλη επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Πειραιώς επιστρέφει στην Πειραιώς 260 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές επιτυχίες του Φεστιβάλ Αθηνών, πριν από την επικείμενη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Vie στην Ιταλία, η παράσταση «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» επιστρέφει στην Πειραιώς 260, για 15 παραστάσεις. Είναι η δεύτερη παραγωγή της φετινή σεζόν (2018) που επαναλαμβάνεται το χειμώνα μετά από το επίσης sold-out «Φαρνάιτ 451» το οποίο «μετακόμισε» στο Θέατρο Πόρτα. 

Διατρέχοντας το πεζογραφικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, ο Δημήτρης Κουρτάκης δημιουργεί μία παράσταση πολυμέσων με ένα διεθνές επιτελείο σημαντικών συνεργατών και τον Άρη Σερβετάλη,που ξεχώρισε για τη σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία του μπεκετικού λόγου, μέσα σ’ ένα εντυπωσιακά αρχιτεκτονημένο σκηνικό τοπίο.

Ένας περφόρμερ αποχωρισμένος από τον κόσμο, χρησιμοποιεί το σώμα του ως υλικό και πεδίο για πείραμα, μέχρι την οριστική διάλυση του Εαυτού και την εξάντληση των λέξεων, σε έναν χώρο στον οποίο προσπαθεί, διαρκώς και μάταια, να κατοικήσει: ένανμη-τόπο. Μέσα στο εκμαγείο του εσωτερικού ενός διώροφου κτίσματος, ο περφόρμερ κινηματογραφεί, σαν άλλος Κραπ, τον εαυτό του και τον χώρο. Οι θεατές προσκαλούνται σε μια λαθραία και απατηλή θέαση, αφού σύντομα ανακαλύπτουν ότι και αυτοί μοιράζονται τη συνθήκη του: είναι και οι ίδιοι έγκλειστοι στον δικό τους προθάλαμο – σε μια μάταιη αναμονή.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Δημήτρης Κουρτάκης
Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Κουρτάκης, Ελένη Παπάζογλου, Αναστασία Τζέλλου
Βίντεο: Jérémie Bernaert
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Scott Bolman
Καλλιτεχνική συνεργασία: Έφη Μπίρμπα
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Τριανταφύλλη
Βοηθός σκηνογράφου: Βάσια Λύρη
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Νομικού

Ερμηνεία: Άρης Σερβετάλης

«Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης», Πειραιώς 260, Ταύρος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετ-Κυρ 21:00, από 28 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου. Κανονικό 20€, Φοιτητικό 15€, Άνεργοι-Ατέλεια 15€. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr