current views are: 15

1 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση11:17

«Ο Φεγγίτης» συνεχίζεται στο Θέατρο Εμπορικόν ως τις 27 Ιανουαρίου

Το έργο  του David Hare ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη , με τους Δημήτρη Καταλειφό, Λουκία Μιχαλοπούλου και Μιχάλη Πανάδη

Δημοσίευση 11:17’

Το έργο  του David Hare ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη , με τους Δημήτρη Καταλειφό, Λουκία Μιχαλοπούλου και Μιχάλη Πανάδη

Μετά από δύο σεζόν στο Θέατρο Εμπορικόν, ο Δημήτρης Καταλειφός, η  Λουκία Μιχαλοπούλου και ο Μιχάλης Πανάδης εγκαταλείπουν το «σπίτι» τους στα τέλη Ιανουαρίου για να μεταφέρουν τον «Φεγγίτη» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όμως, πριν πάρουν τους δρόμους, οι φίλοι του θεάτρου θα έχουν τη δυνατότητα να τους απολαύσουν για λίγες ακόμα παραστάσεις στους ρόλους που αγαπήσαμε και μας συγκίνησαν.

Η ιστορία του «Φεγγίτη»
Ο  Τομ Σάρτζεντ (Δημήτρης Καταλειφός) είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας χώρων εστίασης στο Λονδίνο. Έχει ένα γιο, τον  Έντουαρντ (Μιχάλης Πανάδης), και έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του.

 Η Κίρα Χόλις (Λουκία Μιχαλοπούλου) είναι δασκάλα και εργάζεται σε μια από τις υποβαθμισμένες γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Τομ και η Κίρα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από τρία χρόνια, από τότε που έδωσαν τέλος στη σχέση τους. Όμως, ένα χειμωνιάτικο βράδυ εκείνος της χτυπάει την πόρτα και προσπαθεί να αναζωπυρώσει τις φλόγες του πάθους που κάποτε μοιράζονταν.

Ο «Φεγγίτης» (Skylight) πρωτοανέβηκε στο Λονδίνο από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας  (1995) και στη συνέχεια παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο  West End και στο Broadway. Έχει κερδίσει τα βραβεία Tony  «Καλύτερης Παράστασης» (2015) και Olivier  «Καλύτερου Έργου» (1996).  . 

Το «Skylight» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Εξαρχείων, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, με τον τίτλο «Γυάλινος ουρανός» (1996-1997).

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Mουσική Σύνθεση: Μίνως Μάτσας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθός Σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Πανάδης

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

Ο Φεγγίτης, Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα, τηλ.  210 3211750, 211 1000365. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη  20:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 20:00, έως 27 Ιανουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: από 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.ticket365.gr


σχετικα αρθρα