TIPS & TRICKS

Μη δοκιμάσετε ποτέ να φτιάξετε ζελέ με φρέσκο ανανά!

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2018, 13:22 / Ανανεώθηκε 10 Ιουνίου 2018, 13:37
Μη δοκιμάσετε ποτέ να φτιάξετε ζελέ με φρέσκο ανανά!
Facebook Twitter Whatsapp

Υπάρχει λόγος που στην παρασκευή ζελέ φρούτων κανείς δε βάζει φρέσκο ανανά, αλλά και ακτινίδιο.

Ο φρέσκος ανανάς (αλλά και το ακτινίδιο σύμφωνα με την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ που παράγει φρουΐ ζελέ) περιέχει ένα ένζυμο που δρα πάνω στο μόριο της ζελατίνης και τη διασπά. Το αποτέλεσμα είναι ότι  αν προσπαθήσετε να φτιάξετε ζελέ με φρέσκο ανανά, το ζελέ δε θα πήξει ...ποτέ. Αντιθέτως, με τον ανανά κονσέρβας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί προκειμένου να κονσερβοποιηθεί, έχουν αδρανοποιηθεί τα ένζυμα και δεν μπορούν να επιδράσουν στη σύσταση της ζελατίνης. Έτσι το φρουτένιο ζελέ σταθεροποιείται κανονικά.