current views are: 3

26 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:59

Ούτε γι’ αστείο εκλογές…

Με έκδηλο τα σημάδια του άγχους είναι όλες οι συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. 

Δημοσίευση 13:59’

Με έκδηλο τα σημάδια του άγχους είναι όλες οι συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. 

Μεγάλο άγχος…

Με έκδηλο τα σημάδια του άγχους είναι όλες οι συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται στους συνομιλητές του, ειδικά τους πιο κοντινούς, αρκετά πιεσμένος και δεν είναι υπερβολή να σημειώσει κανείς ότι το άγχος τον έχει κυριεύσει. Ο ίδιος θέλει να εμφανίζεται ψύχραιμος, αλλά οι δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, φαίνεται ότι τον ξεπερνούν και δοκιμάζουν τις αντοχές του. Ο Αλ. Τσίπρας δίνει μεγάλο βάρος στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, ελπίζοντας ότι η Ελλάδα θα τύχει της στήριξης που πρέπει…
 

Ούτε για αστείο…

Μέσα σε αυτό το κλίμα της αναστάτωσης και της αγωνίας, ο Πρωθυπουργός διαρρηγνύει, όπως μου έλεγε, τακτικός συνομιλητής του, ότι έχει σχεδιασμό εκλογών. «Ούτε για αστείο δεν το συζητάει» μου είπε και μου ανέφερε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ανέλυσαν και όλη αυτή τη σεναριολογία που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα, όπως λένε, για την διεξαγωγή εκλογών στις 24 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων.
 

Το δωράκι στον Μπούτα

Το τσίπουρο που δώρισε ο Βαγγέλης Μπούτας στον Πρωθυπουργό δεν πήγε χαμένο. Ο κόκκινος αγροτοσυνδικαλιστής ζήτησε από τον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή τους να παραγραφούν οι ποινικές διώξεις κατά αγροτών που είχαν κλείσει παλαιότερα τους δρόμους. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν του χάλασε το χατίρι και στα πλαίσια κατευνασμού των αντιδράσεων των αγροτών και να για λήξουν ομαλά τα μπλόκα, έδωσε εντολή για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Κατόπιν λοιπόν της πρωθυπουργικής εντολής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.
 

Η μυστική σύσκεψη

Πριν από την απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά να κινηθεί δικαστικά κατά όσων αφήνουν υπονοούμενα για τον ίδιο έγινε όπως έμαθα ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ο Ν. Παππάς συζήτησε το θέμα με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και νομικό Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον υπουργό Εργασίας και επίσης νομικό, Γιώργο Κατρούγκαλο.

 
Η 12αδα του Κυριάκου

Μείζον θέμα για τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη είναι η συγγραφή του νέου κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. Στη Ν.Δ. υπό την εποπτεία του γραμματέα Προγράμματος Γιώργου Στεργίου έχει συγκροτηθεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομάδα, η επτάδα των τεχνοκρατών που θα επιβλέπει την πορεία υλοποίησης. Σε αυτήν συμμετέχουν ο Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Καλαβρός, νέος επιχειρηματίας start up και δημιουργός του TedxAthens, η Νέλλη Κάτσου, διευθύνουσα σύμβουλος μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, ο Θόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόνη και η Νίκη Τζαβέλλα, πρώην ευρωβουλευτής και επί έτη κεντρικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων. Επίσης, υπάρχει και μια άλλη ομάδα με πέντε επικεφαλείς που θα εποπτεύουν αντίστοιχα πεδία και σε αυτή θα συμμετέχουν ο Χρήστος Σκλαβούνος, τραπεζικό στέλεχος και πρόεδρος τουΤΧΣ μεταξύ της περιόδου 2013-2015 (πεδίο ανάπτυξης), ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος (πεδίο αξιοκρατίας), ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνος για το τμήμα ΜΒΑ, Γιώργος Ιωάννου (πεδίο αριστείας), ο πρέσβης Γιώργος Σαββαϊδης (πεδίο αξιοπιστίας) και ο πρώην γ.γ. Υγείας, Βασ. Κοντοβαζαινίτης (πεδίο αλληλεγγύης).

Μύλος στην ΟΝΝΕΔ

Η απόφαση της νέας ηγεσίας να ανακηρυχθεί πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης χωρίς εκλογές, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος δεν άρεσε σε αρκετούς και στη νεολαία και στο κόμμα και στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Η πλευρά Ανδρέα Παπαμιμίκου που κατάφερε να είναι ο νέος πρόεδρος της επιρροής της, επιμένει ότι καταστατικά είναι ορθή η απόφαση, εν αντιθέσει με άλλη ομάδα, του Σάκη Ιωαννίδη (πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ) και του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου που θεωρούν ότι έπρεπε να γίνουν εκλογές. Πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση ανέδειξε τις πρώτες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Και έρχεται και συνέχεια σε επίπεδο Κ.Ο.
 
 
Για την αντιγραφή «Ο Κομισάριος»