TO ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ

Το Euro κάνει τον Τσίπρα ...Άγγλο

του Κομισάριου - Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2016, 07:12 / Ανανεώθηκε 16 Ιουνίου 2016, 07:04
Το Euro κάνει τον Τσίπρα ...Άγγλο
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 9 παρά τέταρτο θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης για το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης. Στις 9 παρά τέταρτο ακριβώς, και όχι περίπου...

Στις 9 παρά τέταρτο θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης για το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης. Στις 9 παρά τέταρτο ακριβώς, και όχι περίπου...

Ο λόγος της ακρίβειας -στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ...- είναι ότι η πρωθυπουργική ομιλία μπορεί να καλυφθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ 1 -κάτι που επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου- μόνο μεταξύ των ποδοσφαιρικών αγώνων του euro, που ως γνωστόν μεταδίδει το συγκεκριμένο κανάλι και δεσμεύεται από σχετικά συμβόλαια.

Συνεπώς, για εκείνους που θέλουν να προετοιμάσουν πολιτικο-αθλητική εξέδρα στο σπίτι τους, στις 7 μ.μ. Ουκρανία -Βόρεια Ιρλανδία, στις 8.45 Αλέξης Τσίπρας και στις 10 μ.μ. Γερμανική -Πολωνία.

Γερμανική ακρίβεια αλλά στην ώρα του ο Τσίπρα θα πρέπει να είναι...Άγγλος!

Ο ξάδελφος άνοιξε το δρόμο...

Μετά τα διαδοχικά ταξίδια του γραμματέα γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα, οι διμερείς σχέσεις Αθήνας - Τεχεράνης φαίνεται να αναβαθμίζονται σημαντικά.

Αυτή η εκτίμηση είναι βάσιμη μετά τον διορισμό (από το τo Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών) της προσωρινής διοίκησης του Ελληνοϊρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Η διοίκηση συγκροτήθηκε σώμα ως εξής: Άριστος Δωρίτης (πρόεδρος), Hassani Massoud (αντιπρόεδρος), Γιώργος Καλούδης(γ. γραμματέας), Αναστάσιος Κεστεκίδης (ταμίας), Νικόλαος Πιταούλης (έφορος μελών),Κωνσταντίνος Κροκιδάς και Γεώργιος Σκλαβούνος (μέλη). 

Ο ρόλος του επιμελητηρίου, θεωρείται καθοριστικός με στόχο την αμοιβαία ανάπτυξη και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος- Ιράν, την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και των πολιτιστικών σχέσεων, των δύο χωρών....

 Γιατί ο Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον Παπούλια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, μια συνάντηση που πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας.

Αν και οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι πολύ καλές η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με προκατόχους του, καθώς έχει συναντηθεί και με τον πρώην Πρόεδρο κ. Χρήστο Σαρτζετάκη.

Κουίζ για το περιβάλλον Μητσοτάκη

Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις στενών συνεργατών του Προέδρου της ΝΔ. Το θέμα είναι αν ο νέος θα φάει τον παλιό ή το αντίστροφο, βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα με την προσθήκη τρίτου προσώπου.

Οι αποκαλύψεις Πάγκαλου για τα Ίμια ανοίγουν θέματα

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, 20 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, αποκαλύπτει μια άκρως απόρρητη "λεπτομέρεια"  αναφορικά με το ρόλο που είχαν διατελέσει τότε οι ΗΠΑ.

 Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Ιστορίες" είπε ότι ο τότε Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ του εκμυστηρεύτηκε μια μυστική επιχείρηση που είχε μπει σε ισχύ εκείνα τα κρίσιμα 24ωρα.

«Μου λέει <δεν ήταν δύο αμερικανικά πλοία εκεί περα>; Λέω <ναι, αυτά παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων της Τουρκίας και της Ελλάδας>.

<Ναι>, μου λέει, <αλλά πέραν αυτού, είχαν ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα. Δηλαδή, μόλις αποφασίζατε να ρίξετε εσείς ή Τούρκοι ή και οι δύο τους πυραύλους σας θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα>» είπε ο Θ. Πάγκαλος.

Δηλαδή τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη που έπλεαν τον Ιανουάριου του 1996 στην περιοχή των Ιμίων ήταν έτοιμα να μπλοκάρουν ηλεκτρονικά τα οπλικά συστήματα των δύο πλευρών για να αποφευχθεί ο πόλεμος.

Τι μας λέει ο κ. Πάγκαλος, ότι οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι για ηλεκτρονικό πόλεμο!

Την ίδια νύχτα είχαμε τον άδικο θάνατο τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, υπό συνθήκες που μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά, καλύπτονται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου. Τι έγινε, λοιπόν, εκείνη τη  μοιραία νύχτα;

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι όλα τα συστήματα επικοινωνίας εκείνες τις ώρες είχαν μπλοκαριστεί, επομένως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν το ελικόπτερο με τους Έλληνες αξιωματικούς έπεσε από ...ηλεκτρονικές παρεμβολές;