current views are: 3

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση10:49

Όσα μου μάθανε οι ουρές

Αληθινές ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας από το «περίμενε» στα ΑΤΜ

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

Αληθινές ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας από το «περίμενε» στα ΑΤΜ

Αληθινές ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας από το «περίμενε» στα ΑΤΜ

* Όλοι μιλάνε με όλους. Εκτός από τους χίπστερς που μιλάνε αποκλειστικά και μόνο στο τηλέφωνο.

* Οι παπούδες και οι γιαγιάδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα γατόνια που το παίζουν στα δάχτυλα το ΑΤΜ και το φέρνουν βόλτα σε δευτερόλεπτα και στα καράβια τα αργοκίνητα που το αντιμετωπίζουν όπως ο βρικόλακας το σκόρδο.

* Οι «καινούργιοι» στην ουρά είναι λίγο σαν χαμένοι, μοιάζουν έξω απ’ τα νερά τους. Οι «παλιοί» αναμένουν κουλαριστοί και άνετοι, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τα «καλά» ΑΤΜ που εμφανίζουν μειωμένη ως ελάχιστη κίνηση. Βλέπε πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, βλέπε Βεῒκου στο Κουκάκι στο χώρο πρώην καταστήματος της «Εμπορικής», βλέπε Μοναστηράκι δυο ψιλοχύμα και μισοκρυμμένα μηχανήματα –αλλά δεν θα σας πω πού!

* Η τερατολογία πάει σύννεφο. Το πιο ωραίο το άκουσε χθες βράδυ μια φίλη μου σε ουρά στο Μαρούσι. Ότι από κεντρικό και εξειδικευμένο κατάστημα της συνοικίας εξαφανίστηκαν όλα τα φτυάρια και οι τσάπες. «Τα πήρανε όλα, δεν έμεινε ούτε ένα για δείγμα», δήλωσε μια κυρία μεσόκοπη, κλείνοντας το μάτι με νόημα. Όπερ μεθερμηνευόμενο, κάποιοι βγάλανε τα φράγκα από το στρώμα (εύκολος στόχος…) και αποφάσισαν να τα θάψουν στον κήπο.

* Το τι έχω ακούσει για τον Βαρουφάκη, είναι αδύνατον να γραφτεί. Θα με κλείσει ο Χατζής στη φυλακή.
(Μπορώ πάντως να σημειώσω, ότι σύμφωνα με εμπεριστατωμένες πληροφορίες αποστράτου της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι έχει παίξει με την Λαγκάρντ!)

* Δουλεύει και το φλερτ βεβαίως. Τόσο ανάμεσα στις μικρές ηλικίες όσο και μεταξύ των μεσόκοπων και των ηλικιωμένων. Ορισμένες μάλιστα κυρίες των πρώτων «ήντα», εμφανίζονται πιο αποφασισμένες να βρουν στόχο (να φτάσουν σε «συμφωνία αν προτιμάτε»…) και από τον Αλέξη Τσίπρα.

* Το «πήδημα» της ουράς, ένα από τα αγαπημένα σπορ της φυλής σε κάθε περίπτωση, έχει κάνει και εδώ την εμφάνισή του. Οι δικαιολογίες πολλές και ποικίλες και δεν τις χρησιμοποιούν μόνο οι ηλικιωμένοι. Στις πιο προχώ καταστάσεις επιστρατεύονται οι αστυνομικοί που φυλάνε κάποια κεντρικά υποκαταστήματα, σε φάση «να εγώ, ενημέρωσα τον κύριο εδώ ότι έχω πρόβλημα και μου είπε να περάσω πρώτος». Κι άντε εσύ να τσακωθείς με το όργανο της τάξεως.

* Όπως υπάρχουν το cat sitting, το dog sitting και το baby sitting, τώρα υπάρχει και το ATM sitting. Παίρνει κάποιος ή κάποια δηλαδή τις κάρτες της οικογένειας, της παρέας, των φίλων και συγγενών και πάει και στήνεται στην ουρά για όλους. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, βλέπω να σκάνε μύτη και οι πρώτες αγγελίες του τύπου «με μια μικρή επιβάρυνση, θα περιμένω εγώ στο ΑΤΜ για να μην κουράζεστε»!

* Και φυσικά κάτι τσιμπάνε οι τραπεζίτες, δια της πλαγίας οδού. Γιατί άμα έχεις λογαριασμούς σε τρεις τράπεζες, δεν γίνεται να κάτσεις σε τρεις ουρές θα σου βγει η Παναγία. Οπότε περιμένεις σε μία και μοναδική και κάνεις ανάληψη από ένα και μοναδικό μηχάνημα πληρώνοντας την «προμήθεια» του διατραπεζικού συστήματος…