current views are: 5

15 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:19

Οι Iron Maiden, η ΔΕΗ κι ο Ευκλείδης

Όταν μια συναυλία heavy metal αποκτά οικονομικό ενδιαφέρον

Δημοσίευση 11:19’

Όταν μια συναυλία heavy metal αποκτά οικονομικό ενδιαφέρον

Είναι μια δύσκολη μέρα για να γράφει κανείς όταν αυξάνονται από ώρα σε ώρα τα θύματα από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική. Τα θύματα της κουταμάρας δεκαετιών, όταν χτίζαμε την Ελλαδάρα απ’ άκρου εις άκρον, διατηρώντας αιώνια την αισιοδοξία πως εμάς το κακό δεν θα μας βρει. Αλλά η μητέρα φύση είναι πάντοτε ανώτερη και πάντοτε ανίκητη και πάντοτε βρίσκει τρόπο να πάρει εκδίκηση για τον βιασμό της. Συλλυπητήρια μόνο και μακάρι να μην θρηνήσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας.

Κι αφού τα έγραψα αυτά, πίσω στο καθήκον. Στην είδηση των ημερών που μπορεί να μοιάζει άσχετη, αλλά, εν τέλει, έχει οικονομικό περιεχόμενο: Έρχονται στη Μαλακάσα, στο Rockwave, στις 20 Ιουλίου του 2018, οι Iron Μaiden! Το οποίο είναι για να χαίρονται σφόδρα τα μετάλλια, μιας και μιλάμε για μέγιστο όνομα, αλλά και για να σκάει επίσης χαμόγελο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όχι γιατί ετοιμάζεται να σκιστεί στο headbanging, αλλά διότι η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως του βγαίνουν τα νούμερα και κάνει σωστά τη δουλειά του.

Εξηγούμαι για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις. Τους Maiden, για να τους φέρεις στην Ελλάδα, θέλεις ένα ποσό κάτι παραπάνω από σημαντικό. Ενδέχεται να μιλάμε για επταψήφιο νούμερο, αλλά, και τόσα να μην είναι, κάπου εκεί κοντά βρισκόμαστε. Και μιλάμε τώρα για λεφτά που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πρέπει να καταβληθούν προκαταβολικά. Επομένως, ένας διοργανωτής συναυλιών θα πρέπει να έχει υπολογίσει όλες τις παραμέτρους της εκδήλωσης, για να μην δει αστράκια. Και για να μην χάσει εντελώς τη μπάλα.

Επομένως, η πρόβλεψη λέει ότι ο έλληνας μουσικόφιλος μπορεί πλέον να αντέξει και το ακριβό εισιτήριο των Maiden και την εκδρομή στη Μαλακάσα. Και γράφω «πλέον», μιας και θέλανε να τους φέρουνε κι άλλες φορές τα τελευταία έτη, αλλά ο τρόμος της ενδεχόμενης αποτυχίας ήταν αποτρεπτικός. Ενώ τώρα υπολογίζει ο διοργανωτής ότι υπάρχει μπικικίνι για να ξοδευτεί. Και όχι μόνο ελληνικό μπικικίνι, παρακαλώ. Αν συνεχιστεί το σουξέ στον τουρισμό, τι θα εμποδίσει ένα πεντοχίλιαρο αλλοδαπούς να ανηφορίσουν την εθνική οδό;

Ως εκ τούτου, η συναυλία των Maiden είναι ένα δείγμα ακόμη ότι ο Τσακαλώτος το έχει στρώσει το πράγμα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα έχουμε ξεφορτωθεί τα μνημόνια ή ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έγινε ξαφνικά σοσιαλιστική. Αυτά είναι για τα παιδάκια. Για τα παιδάκια είναι όμως και η αντίληψη ότι η Οκτωβριανή επανάσταση μπορεί να αναστηθεί αύριο στην πλατεία Συντάγματος. Ας περάσουμε πρώτα απ’ την μπανανία στον κανονικό καπιταλισμό και βλέπουμε ύστερα κατά που πέφτει το φάντασμα του Βλαδίμηρου…

Υ.Γ.: Κι επειδή στον τίτλο υποσχέθηκα ΔΕΗ, σημειώνω ότι μαζί με το κοινωνικό μέρισμα ανακοινώθηκε δια στόματος πρωθυπουργού και το bail out της επιχείρησης. Με τα μύρια που θα μπουν στα ταμεία της, για να αποτελέσουν αντίβαρο στα χρέη των φτωχών νοικοκυριών. Σωστή κίνηση και από τις δύο πλευρές και ας ωφελήθηκαν και μερικοί εκ συστήματος μπαταξήδες. Από αυτούς άλλωστε, δεν γλυτώνεις ποτέ στη μπανανία!