ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

Το κρυφτούλι με την Τουρκία συνεχίζεται

του Χρήστου Ξανθάκη - Δημοσίευση 4 Μαΐου 2018, 13:54 / Ανανεώθηκε 4 Μαΐου 2018, 13:54
Το κρυφτούλι με την Τουρκία συνεχίζεται
Facebook Twitter Whatsapp

Άντε ξανά μανά επεισόδιο στο Αιγαίο

Όπως ακριβώς το γράφω και στον τίτλο του σημερινού κομματιού:
Το κρυφτούλι με την Τουρκία συνεχίζεται!

Βλέπε το σημερινό επεισόδιο στα ανοιχτά της Λέσβου με το τούρκικο εμπορικό που αντιμετώπισε την κανονιοφόρο «Αρματωλός» ως γκλίτσα του τσομπάνη και πήγε να ξυθεί. Και ξύθηκε βεβαίως, αλλά τόσο δα, όσο πατάει η γατούλα, ούτε ζημιές είχαμε ούτε θύματα, ίσα ίσα το χρώμα πήρε που λένε και τα μαστόρια στα συνεργεία. Και στη συνέχεια το βάλανε στα πόδια τα μεμέτια και τρέξανε να κρυφτούνε στα δικά τους τα χωρικά ύδατα, κοκορικοκό και μη μας ξαναπάρετε τηλέφωνο, θα σας πάρουμε εμείς!

Πράγμα το οποίον μας οδηγεί στην εξής ερώτηση:
Ήτανε ή δεν ήτανε μεθυσμένος ο καπετάνιος του τούρικου εμπορικού;

Διότι αν το είχε παρακάνει με το γενί ρακί, η απάντηση είναι άφεριμ, ελληνιστί δε γαμιέται, και ας πάει στο καλό το άτομο.
Αν όμως δεν είχε βάλει ούτε γουλιά στο στόμα του, τότε καταγράφεται ένα ακόμη επεισόδιο στον ακήρυκτο, στον ψυχρό πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Με τους γείτονες να τσιτώνουν τα γκάζια και να ψάχνονται διαρκώς. Λίγο με τις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο, λίγο που συνέλαβαν τους δύο αξιωματικούς και δεν τους δίνουν πίσω, λίγο με το τσαμπουκαλίκι στα Ίμια, λίγο με τον Γιλντιρίμ που ανακάλυψε βίντεα με σημαίες, λίγο με το πρωθυπουργικό ελικόπτερο, όλο στα καρφιά κάθονται τα τουρκάκια, ούτε στιγμή δεν βάνουνε κώλο κάτω να ησυχάσουνε. Μπας και τους κάτσει το λαχείο και κάνουμε εμείς τη στραβή και βρούνε επιτέλους την αφορμή που ψάχνουνε…

Επ’ αυτού τα είχε πει μια χαρά ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά. Με δικά του λόγια:

«Η Τουρκία ποτέ δεν έκανε επεισόδιο χωρίς να έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί νομιμότητα ή Διεθνές Νόμο ή ξέρω ‘γω “οι στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα”, ή έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο, να επικαλεστεί, δε λέω ότι πράγματι το εννοεί. Άρα πρέπει κανείς να της δώσει ευκαιρίες με ανοησίες του για να κάνει τέτοιο».

Εν ολίγοις, υπομονή και μακριά από ανοησίες. Δεν ξέρω αν το στέλνει στον Πάνο Καμμένο το μήνυμα ο Κοτζιάς και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτά είναι εσωτερικά της κυβερνήσεως, ας τα λύσουνε μεταξύ τους. Την υπόλοιπη Ελλάδα τη νοιάζει να μη θρηνήσει θύματα και να μη μπλέξουμε τώρα καλοκαίρι με επεισόδια που μπορεί να μας στερήσουν πολύτιμο τουριστικό εισόδημα. Γιατί, μην το ξεχνάμε, ακόμη μπουσουλάμε από την κρίση δεν σταθήκαμε στα πόδια μας. Άλλο ένα θέρος ωστόσο με τριανταπέντε μύρια τουρίστες και θα πάρει θάρρος η τσέπη του Έλληνα και της Ελληνίδας. Κι αν έρθει καπάκι η απομείωση του χρέους, σου λέω εγώ ύστερα αν ξανανθίζει το χαμόγελο στα χείλη. Αρκεί να μην κάνουμε το χατίρι στον σουλτάνο και να μην απαντήσουμε στις προκλήσεις του. Σε αυτές τις μικρομεσαίου βεληνεκούς προκλήσεις, τουλάχιστον. Γιατί αν αποφασίσει να το χοντρύνει το πράγμα…