current views are: 3

23 Απριλίου 2014
Δημοσίευση05:49

Έξι λύσεις για τα σπυράκια σε κάθε ηλικία

Τα σπυράκια δεν είναι «προνόμιο» των εφήβων και είναι εξίσου ενοχλητικά σε κάθε ηλικία!

Δημοσίευση 05:49’
αρθρο-newpost

Τα σπυράκια δεν είναι «προνόμιο» των εφήβων και είναι εξίσου ενοχλητικά σε κάθε ηλικία!

Τα σπυράκια δεν είναι «προνόμιο» των εφήβων και είναι εξίσου ενοχλητικά σε κάθε ηλικία!

Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες φαρμακευτικές και φυσικές λύσεις με σίγουρα αποτελέσματα.

1. Λιγότεροι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Η σοκολάτα και το πρόχειρο φαγητό δεν προκαλούν τα σπυράκια, όμως μελέτες δείχνουν ότι οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (με μικρή περιεκτικότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων) προστατεύουν την επιδερμίδα μας από τα εξανθήματα. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης από τους υδατάνθρακες πυροδοτούν την απελευθέρωση ορμονών που προκαλούν φλεγμονή στους πόρους και αυξάνουν τη λιπαρότητα.

2. Λιγότερα γαλακτοκομικά

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος επιδεινώνει τα συμπτώματα της ακμής. Ιδιαίτερα το γάλα με χαμηλά λιπαρά, το οποίο περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες σακχάρων, φαίνεται πως ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση των εξανθημάτων.

3. Φωτοθεραπεία

Η θεραπεία με μπλε ακτίνες διεισδύει στους πόρους και σκοτώνει τα βλαβερά βακτήρια. Είναι ευρύτερα γνωστή ως φωτοδυναμική θεραπεία και κοστίζει αρκετά, όμως είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

4. Σπειρονολακτόνη

Η δραστική αυτή βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της θεραπείας για την ακμή. Το φάρμακο μπλοκάρει τους υποδοχείς μιας κατηγορίας ορμονών που ονομάζονται ανδρογόνα κι έτσι περιορίζεται η απελευθέρωση τεστοστερόνης που προκαλεί τα σπυράκια.

5. Έλαιο από τεϊόδεντρο

Παράγεται από τα φύλα του ενδημικού δέντρου της Αυστραλίας και έχει ισχυρή αντισηπτική δράση. Έτσι, το έλαιο καταπολεμά τα βακτήρια και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Dermatology επιβεβαιώνει τα οφέλη του ελαίου στην καταπολέμηση της ακμής.

6. Λιγότερο αλάτι
Το αλάτι δεν προκαλεί τα σπυράκια, όμως μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωση της ακμής. Η ημερήσια προτεινόμενη κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1.500 mg ημερησίως.


σχετικα αρθρα