ΥΓΕΙΑ

Έρχεται το πρώτο τεχνητό πέος...

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2014, 10:39 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2014, 10:39
Έρχεται το πρώτο τεχνητό πέος...
Facebook Twitter Whatsapp

Για την πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο του τεχνητού πέους είναι αμερικανοί επιστήμονες. 

Για την πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο του τεχνητού πέους είναι αμερικανοί επιστήμονες. 

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ  έχουν λάβει χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που ελπίζει ότι στο μέλλον θα χρησιμοποιήσει τη νέα βιο-τεχνολογία για να βοηθήσει τους σοβαρά τραυματισμένους αμερικανούς στρατιώτες.

Το εργαστηριακό πέος αναπτύσσεται με χρήση κυττάρων του ίδιου του ασθενούς, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανοσολογικής απόρριψης του οργάνου μετά την μεταμόσχευσή του. Είχε προηγηθεί από την ίδια ερευνητική ομάδα η επιτυχής δημιουργία πέους κουνελιού το 2008. Το αρσενικό κουνέλι μπόρεσε μια χαρά να συνευρεθεί ξανά με το θηλυκό χάρη στο νέο όργανό του. Στα πειράματα που ακολούθησαν με 12 κουνέλια «εφοδιασμένα» με πέος εργαστηρίου, όλα έκαναν κανονικά σεξ, τα οκτώ εκσπερμάτωσαν και τα τέσσερα απέκτησαν απογόνους.

«Οι μελέτες με τα κουνέλια ήσαν πολύ ενθαρρυντικές, όμως για να πάρουμε την έγκριση για ανθρώπους, χρειαζόμαστε όλες τις διασφαλίσεις από άποψη ασφάλειας και ποιότητας που μπορούμε να έχουμε, προκειμένου να δείξουμε ότι τα χρησιμοποιούμενα υλικά δεν είναι τοξικά και, επίσης, πρέπει να παρουσιάσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παραγωγής (του πέους)», δήλωσε ο Ατάλα.

Εκτός από την τελική αντικατάσταση ενός ολόκληρου οργάνου, οι ερευνητές έχουν ως ενδιάμεσο στόχο να αντικαταστήσουν τον ταλαιπωρημένο στυτικό ιστό με άλλον που θα έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα στύσης στην τρίτη ηλικία - και όχι μόνο. Ορισμένοι άνδρες, για παράδειγμα, δεν έχουν πια στύση μετά από εγχείρηση προστάτη, επειδή υφίστανται ζημιά τα νεύρα που ρυθμίζουν τη στύση.