Προς αποφυγήν των μικροβίων από το κοτόπουλο
Μία καλή ιδέα για να αποφεύγουμε τα μικρόβια που έχει το κοτόπουλο είναι να το καταψύχουμε αμέσως μόλις το αγοράζουμε και να το αποψύχουμε όταν πια θέλουμε να το μαγειρέψουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μία καλή ιδέα για να αποφεύγουμε τα μικρόβια που έχει το κοτόπουλο είναι να το καταψύχουμε αμέσως μόλις το αγοράζουμε και να το αποψύχουμε όταν πια θέλουμε να το μαγειρέψουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μία καλή ιδέα για να αποφεύγουμε τα μικρόβια που έχει το κοτόπουλο είναι να το καταψύχουμε αμέσως μόλις το αγοράζουμε και να το αποψύχουμε όταν πια θέλουμε να το μαγειρέψουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς. Βάσει των στοιχείων, 6 στα 10 κοτόπουλα είναι μολυσμένα με διάφορα μικρόβια τα οποία οδηγούν στο να αρρωστήσουν μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο.
Μάλιστα 100 περίπου άνθρωποι από αυτούς, χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της τροφικής αυτής δηλητηρίασης που τους έχει προκαλέσει το κοτόπουλο. Φυσικά ισχύει ότι το να μαγειρεύουμε καλά το κοτόπουλο βοηθάει στο να μειώνεται ο αριθμός των μικροβίων που φέρει, αλλά παρ’ όλα αυτά το ενδεχόμενο να αρρωστήσει κάποιος δεν απομακρύνεται τελείως.
Η διαδικασία της κατάψυξης και της απόψυξης, σε συνδυασμό βέβαια και με το καλό μαγείρεμά του, αυξάνει την ασφάλεια του κοτόπουλου που θα φάμε τελικά. Αυτό αφορά κυρίως το μικρόβιο campylobacter, που είναι συχνά υπεύθυνο για τροφικές δηλητηριάσεις. Μάλιστα στη Μεγάλη Βρετανία όπου το πρόβλημα με τα μολυσμένα κοτόπουλα είναι πολύ διαδεδομένο έχει ξεκινήσει καμπάνια που προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές να μην πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν αλλά να το βράζουν/ψήνουν κατευθείαν σε υψηλή θερμοκρασία.
Γιατί; Επειδή σύμφωνα με το vita.gr, στη διαδικασία του πλυσίματος τα μικρόβια μεταφέρονται (πετάγονται) σε διάφορα άλλα σημεία της κουζίνας, όπως για παράδειγμα ο νεροχύτης, η βρύση, το σφουγγάρι κλπ. και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πόσο καλά καθαρίζει μετά από κάθε τέτοιο πλύσιμο η κάθε νοικοκυρά τον χώρο της.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr