ΥΓΕΙΑ

Δεν είμαστε “σχεδιασμένοι” να ζούμε μέχρι τα 100

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2011, 10:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν είμαστε “σχεδιασμένοι” να ζούμε μέχρι τα 100
Facebook Twitter Whatsapp

Ζήστε γρήγορα αλλά πεθάνετε πολύ μεγάλοι! Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με αυτή την πρόταση ζωής…

Ζήστε γρήγορα αλλά πεθάνετε πολύ μεγάλοι! Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με αυτή την πρόταση ζωής…

Είναι πολύ καταθλιπτική και μόνο η σκέψη του θανάτου, αλλά δεν είναι ακόμα χειρότερο να σκεφτεί κανείς ότι ενώ θα είναι μια ζωή φορτωμένος με ένα σωρό υποχρεώσεις και επείγουσες καθημερινές καταστάσεις, θα πρέπει να ζήσει μέχρι τα 100, καθισμένος τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε μια αναπηρική καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι; Γιατί, το να ζήσει κάποιος μέχρι τέτοια ηλικία δεν είναι ακριβώς όπως θα το παρουσίαζε μια διαφήμιση στην τηλεόραση!!!

Το ανθρώπινο σώμα – δυστυχώς – δεν έχει κατασκευαστεί για να μπορεί να ανταπεξέρχεται το ίδιο καλά μετά από κάποια ηλικία. Για του λόγου το αληθές, όλοι θα έχουν παρατηρήσει ότι περίπου στα 50-55 χρόνια, λίγο πολύ, κάποια δόντια – εάν όχι και όλα – χρειάζονται αντικατάσταση λόγω φυσιολογικής φθοράς. Αυτό από μόνο του λέει ότι το χρονικό τους περιθώριο είναι περιορισμένο. «Λήγει η εγγύηση», που λένε και το «μηχάνημα βγάζει» προβλήματα!

Αν όλο αυτό που συμβαίνει στα δόντια, αναλογιστεί κανείς ότι συμβαίνει και στο υπόλοιπο σώμα, θα καταλάβει, ότι ένας άνθρωπος που ζει για πάρα πολλά χρόνια, αναγκάζεται για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του να είναι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα μη λειτουργικό σώμα, με πάρα πολλά σοβαρά ζητήματα υγείας.

Δεν είναι πολλοί οι ηλικιωμένοι που μπορούν να σκαρφαλώνουν σε βουνοκορφές και να κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία… πραγματικά οι περισσότεροι θα έδιναν πολλά για να μπορούνε να φθάσουν μέχρι εκεί χωρίς συνοδό! Αυτή είναι η αλήθεια.