ΥΓΕΙΑ

Tσάι και μυρωδικά καταπολεμούν τον καρκίνο του δέρματος

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 11:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tσάι και μυρωδικά καταπολεμούν τον καρκίνο του δέρματος
Facebook Twitter Whatsapp
Ο καρκίνος του δέρματος είναι ιδιίατερα επιβλαβής και μία από τις αιτίες που τον προκαλούν είναι ο «καυτός» ήλιοε. Τα βότανα αλλά και το τσάι μπορούν να δράσουν ευεργετικά και να αποτρέψουν την εκδήλωση μιας τέτοιας μορφής καρκίνου.
Ο καρκίνος του δέρματος είναι ιδιίατερα επιβλαβής και μία από τις αιτίες που τον προκαλούν είναι ο «καυτός» ήλιοε. Τα βότανα αλλά και το τσάι μπορούν να δράσουν ευεργετικά και να αποτρέψουν την εκδήλωση μιας τέτοιας μορφής καρκίνου. Βότανα και μυρωδικά
Προσθέτοντας μια ποικιλία από βότανα στη σαλάτα σας, στο κρέας ή το ψάρι, ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει να τρώτε, όχι μόνο κάνει το φαγητό σας πιο γευστικά, αλλά επίσης βοηθάει στο να «οχυρώσετε» το δέρμα σας.
Μία κουταλιά της σούπας από κάποιο από αυτά τα αρωματικά φυτά μπορεί να έχει τόσα αντιοξειδωτικά, όσο και ένα φρούτο και μπορεί να σας προστατεύσει ουσιαστικά από κάποιο πιθανό μελάνωμα.
Το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός και ο βασιλικός, παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται και τα τέσσερα αυτά βότανα με τη μία. Αρκεί να χρησιμοποιείτε κάποιο είδος νωπού βοτάνου κάθε μέρα.

Τσάι
Ας είναι το ποτό-παραλίας της επιλογής σας, ένα δροσιστικό σπιτικό παγωμένο τσάι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να ματαιώσει την κλιμάκωση των κυτταρικών βλαβών, που είναι αποτέλεσμα της μακράς έκθεσης στον ήλιο.
Μια εργαστηριακή μελέτη διαπίστωσε ότι τα πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά σε πράσινο και μαύρο τσάι, αναστέλλουν τις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.Πηγή: queen.gr