ΥΓΕΙΑ

Πρόγραμμα για ασφαλή αιμοδοσία στην Κομοτηνή

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 16:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόγραμμα για ασφαλή αιμοδοσία στην Κομοτηνή
Facebook Twitter Whatsapp
Η ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και η πρόληψη ασθενειών από τη μετάγγιση αίματος είναι ο στόχος του προγράμματος Voluntary Blood Donation / RHO-DONATE, η εναρκτήρια συνάντηση του οποίου πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Η ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και η πρόληψη ασθενειών από τη μετάγγιση αίματος είναι ο στόχος του προγράμματος Voluntary Blood Donation / RHO-DONATE, η εναρκτήρια συνάντηση του οποίου πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Το έργο, προϋπολογισμού 895.000 ευρώ, θα χρηματοδοτήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς επίσης και την αγορά δύο κινητών ιατρικών μονάδων στη γειτονική Βουλγαρία. Στο έργο συμμετέχουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ως επικεφαλής εταίρος, η Διοικητική Περιφέρεια του Κίρτζαλι και η Διοικητική Περιφέρεια του Χάσκοβο από τη Βουλγαρία.

Tο έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013 και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.