ΥΓΕΙΑ

Λεύκανση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2012, 15:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λεύκανση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Facebook Twitter Whatsapp
Πρόκειται για αισθητική τεχνική που βελτιώνει το χρώμα των δοντιών, πλησιάζοντας κατά το δυνατόν το φυσικό χρώμα που είχατε στην παιδική σας ηλικία. Σε συνεργασία πάντα με τον οδοντίατρό σας, επιλέγετε την απόχρωση του λευκού που επιθυμείτε και αναλόγως κάνετε το είδος της λεύκανσης που σας ταιριάζει.   
Πρόκειται για αισθητική τεχνική που βελτιώνει το χρώμα των δοντιών, πλησιάζοντας κατά το δυνατόν το φυσικό χρώμα που είχατε στην παιδική σας ηλικία. Σε συνεργασία πάντα με τον οδοντίατρό σας, επιλέγετε την απόχρωση του λευκού που επιθυμείτε και αναλόγως κάνετε το είδος της λεύκανσης που σας ταιριάζει.    Για να προχωρήσει κανείς σε λεύκανση, θα πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα των ούλων και των δοντιών (π.χ. ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, σφραγίσματα). Στη συνέχεια, ο γιατρός ορίζει στον ασθενή ένα ραντεβού για καθαρισμό και παίρνει τα μέτρα των δοντιών του, ώστε να κατασκευάσει τους απαραίτητους εξατομικευμένους νάρθηκες.   

Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται με λάμπες αλογόνου (ή LED) ή με KTP laser (πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μέθοδο) και εφαρμόζεται στο ιατρείο σε μία συνεδρία που διαρκεί περίπου 40΄. Συστήνεται σε όσους θέλουν ένα γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσμα. Υπάρχει και η επιλογή να γίνει στο σπίτι.   

Σε αυτή την περίπτωση ο οδοντίατρος φτιάχνει τους εξατομικευμένους νάρθηκες, τους δίνει στον ασθενή μαζί με το λευκαντικό και ο ασθενής τους εφαρμόζει μόνος του στο σπίτι, συνήθως για μία εβδομάδα. Προτείνεται σε όσους δεν θέλουν να ανεβάσουν πολλούς βαθμούς την κλίμακα λευκότητας των δοντιών τους, ενώ συχνά επιλέγεται στη φάση της συντήρησης.  

ΠΗΓΗ: iatronet.gr