ΥΓΕΙΑ

Μειώνεται το προσδόκιμο ζωής των γυναικών

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2014, 05:01 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2014, 19:54
Μειώνεται το προσδόκιμο ζωής των γυναικών
Facebook Twitter Whatsapp

Οι γυναίκες φαίνεται ότι χάνουν την «υπεροχή» τους σε ό,τι αφορά το προσδόκιμο ζωής έναντι των ανδρών, εξαιτίας της εισόδου τους στην αγορά εργασίας.

Οι γυναίκες φαίνεται ότι χάνουν την «υπεροχή» τους σε ό,τι αφορά το προσδόκιμο ζωής έναντι των ανδρών, εξαιτίας της εισόδου τους στην αγορά εργασίας.

Το εργασιακό στρες –και η σχετιζόμενη αύξηση των ποσοστών των γυναικών που πίνουν και καπνίζουν- είναι το τίμημα που «πληρώνουν» οι γυναίκες, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Μ. Βρετανίας (ONS).

Σύμφωνα με την έρευνα της ONS, πρόκειται για την πρώτη επίσημη αναγνώριση του γεγονότος, ότι οι γυναίκες που εγκατέλειψαν τη «ζωή της νοικοκυράς» αντιμετωπίζουν τώρα μικρότερο όρο ζωής έναντι των ανδρών.

«Οι ιθύνοντες θέλουν οι γυναίκες να εργάζονται πολλές ώρες όταν έχουν παιδιά, όμως αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να οδηγούν σε προβλήματα δημόσιας υγείας» ανέφερε στην εφημερίδα η Laura Perrins από την οργάνωση «Mothers at Home Matter».

Τα υψηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου για τις γυναίκες καταγράφονται στις ηλικίες 55-69 ετών.

«Η αύξηση του ποσοστού των γυναικών που εισήλθαν στην αγορά εργασίας κατά τα τελευταία 50 χρόνια, θεωρείται ότι είχε αντίκτυπο στα επίπεδα του στρες, του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, παράγοντες που προκαλούν αλλαγές στην υγεία τους» αναφέρει ακόμη η ίδια έρευνα.