ΥΓΕΙΑ

Ο καρκίνος σκοτώνει όλο και λιγότερους

Δημοσίευση 9 Ιανουαρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιανουαρίου 2019, 15:15
Ο καρκίνος σκοτώνει όλο και λιγότερους
Facebook Twitter Whatsapp

Έκθεση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καταγράφει ότι η θνησιμότητα, που συνδέεται με τον καρκίνο, μειώθηκε κατά 27% μέσα στα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Εξακολουθούν, ωστόσο, να καταγράφονται σημαντικές αποκλείσεις του δείκτη ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς καρκινοπαθείς.

 

Στις ΗΠΑ, ο αγώνας εναντίον του καρκίνου μοιάζει να φέρνει καρπούς. Η θνησιμότητα, που οφείλεται στον καρκίνο, μειώνεται με σταθερό ρυθμό εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, όπως κατέγραψε έρευνα της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Βεβαίως, εάν συγκριθεί με το σύνολο του 20ού αιώνα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων καταγράφει άνοδο. Αλλά από την κορύφωσή του, το 1991, όταν ο δείκτης ανερχόταν σε 215,1 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, ο δείκτης θνησιμότητας μειώνεται σταθερά κατά 1,5% τον χρόνο και υποχώρησε στους 156 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους το 2016.

Η υποχώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στις «προσπάθειες που έγιναν για πολύ καιρό, προκειμένου να μειωθούν οι καπνιστές και στις προόδους που έχουν γίνει στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου στα πιο πρώιμα στάδια», επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr