ΥΓΕΙΑ

Ποιες κοινές συνήθειες απειλούν με τοξικά τον οργανισμό μας

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2019, 01:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιανουαρίου 2019, 15:40
Ποιες κοινές συνήθειες απειλούν με τοξικά τον οργανισμό μας
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν υπάρχει οδοντίατρος που να μη συστήνει τη χρήση του. Το οδοντικό νήμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ καταναλωτών σε όλον τον κόσμο, αλλά νέα μελέτη το ενοχοποιεί, υποστηρίζοντας ότι αυξάνει τα επίπεδα τοξικών ουσιών στο σώμα μας. 

 

Ειδικότερα η νέα μελέτη δείχνει ότι ορισμένες κοινές συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης οδοντικού νήματος, συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων των τοξικών χημικών ουσιών PFAS στον οργανισμό.

Τα PFAS είναι υδατοδιαλυτές, λιπαντικές ουσίες, που έχουν συνδεθεί με πολυάριθμα προβλήματα υγείας. Τα ευρήματα παρέχουν νέα στοιχεία για το πώς καταλήγουν αυτά τα χημικά στα σώματα των ανθρώπων και πώς οι καταναλωτές μπορούν να περιορίσουν την εκθέσή τους σε αυτά, τροποποιώντας τη συμπεριφορά τους.

Τη μελέτη έκανε το Silent Spring Institute σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στο Berkeley της Καλιφόρνιας και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology (JESEE). Αποτελεί, δε, μέρος μιας ειδικής έκδοσης, αφιερωμένης στα PFAS και στις λεγόμενες πολυφθοροαλκυλικές ουσίες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr