ΥΓΕΙΑ

Μαντέψτε τι "φρενάρει" τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2019, 01:00 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2019, 13:28
Μαντέψτε τι "φρενάρει" τα τσιμπήματα των κουνουπιών
Facebook Twitter Whatsapp

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στα κουνούπια τα χάπια διαίτης αναστέλλουν την δίψα για αίμα. Τα νέα ευρήματα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, που προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών και απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

 

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του περιοδικού Cell, οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο να μειώσουν την όρεξη των κουνουπιών, δίνοντάς τους φάρμακα για την απώλεια βάρους, που προορίζονται για ανθρώπους.

Έκπληκτοι οι Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη είδαν ότι, μετά τα φάρμακα, τα κουνούπια Aedes aegypti - στα οποία έκαναν τα πειράματα - αισθάνονταν φουσκωμένα και χορτάτα, χωρίς όρεξη να τσιμπήσουν κάποιον. Όπως είπαν, η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη ασθενειών όπως ο Ζίκα, ο κίτρινος πυρετός και η ελονοσία.

Τα θηλυκά κουνούπια αυτού του είδους, που μόνο αυτά δαγκώνουν, προσελκύονται έντονα από τους ανθρώπους, επειδή το αίμα τους περιέχει την πρωτεΐνη που χρειάζονται, για να παραγάγουν τα αυγά τους. Μόλις φάνε, τους φεύγει η όρεξη και δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τσιμπήσουν κάποιον άλλον για αρκετές ημέρες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr