ΥΓΕΙΑ

Πάνω από 1.600 οι νεκροί από ανθεκτικές λοιμώξεις ετησίως από κακή χρήση αντιβιοτικών

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 09:19
Πάνω από 1.600 οι νεκροί από ανθεκτικές λοιμώξεις ετησίως από κακή χρήση αντιβιοτικών
Facebook Twitter Whatsapp

Ανάγκη για δημιουργία τμημάτων λοιμώξεων στα νοσοκομεία της χώρας

 

Δραματικά είναι τα αποτελέσματα από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών στη χώρα μας. Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 1627 άνθρωποι, εξαιτίας λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η δημιουργία τμημάτων λοιμώξεων στα νοσοκομεία.

Τα παραπάνω τόνισαν χθες ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Συντοντιστής/Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan κ. Γιώργος Σαρόγλου και η Α. Καραϊσκου, Προϊσταμένη Τμήματος Ποιότητας και Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων στο "Θριάσιο" ΓΝ Ελευσίνας, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ημερίδας του ΕΟΔΥ (π. ΚΕΕΛΠΝΟ), με κεντρικό θέμα «Η αντιμετώπιση της Μικροβιακής Αντοχής στη χώρα μας», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και νοσοκομείων. 

Ο κ. Γ. Σαρόγλου, παρουσίασε τις διεθνείς πρακτικές για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας το τρίπτυχο επιμελητεία – εφαρμογή προγραμμάτων επιτήρησης – φροντίδα, ενώ έκανε λόγο για τον τραγικό απολογισμό της απώλειας των ανθρώπινων ζωών στη χώρα μας από λοιμώξεις από πολυανθεκτικά βακτήρια που κάθε χρόνο φθάνει τους 1.627 νεκρούς.

 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr