ΥΓΕΙΑ

Νέα κάψουλα, που φουσκώνει στο στομάχι, στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2019, 04:00 / Ανανεώθηκε 28 Απριλίου 2019, 14:07
Νέα κάψουλα, που φουσκώνει στο στομάχι, στη μάχη κατά της παχυσαρκίας
Facebook Twitter Whatsapp

Εκτός από το ενδογαστρικό μπαλόνι, σύντομα, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε την κάψουλα, που φουσκώνει μόνη της, βάζοντας "φρένο" στην υπερβαρότητα και στην παχυσαρκία.

 

Ομάδα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, στη Σιγκαπούρη, ανέπτυξε μια αυτο-διογκούμενη κάψουλα διαχείρισης βάρους, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παχύσαρκων ασθενών.

Ονομάζεται EndoPil και περιέχει ένα μπαλόνι, που μπορεί να φουσκώνει μόνο του με έναν φορητό μαγνήτη, μόλις βρεθεί στο στομάχι, προκαλώντας, έτσι, αίσθημα πληρότητας.

Το μαγνητικά ενεργοποιημένο φούσκωμα προκαλεί αντίδραση μεταξύ ενός ακίνδυνου οξέος και ενός άλατος, που αποθηκεύεται στην κάψουλα, το οποίο παράγει διοξείδιο του άνθρακα, για να γεμίσει το μπαλόνι. Η ιδέα πίσω από την κάψουλα είναι να απορροφάται μέσω του στόματος.

Οι επικεφαλής ερευνητές, καθηγητές Louis Phee και Lawrence Ho επεσήμαναν ότι μια τέτοια κάψουλα απώλειας βάρους, που θα χορηγείται από το στόμα, θα μπορούσε να αποτελέσει μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παγκόσμιας επιδημίας της παχυσαρκίας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr