ΥΓΕΙΑ

Ηπατίτιδα C: Να "ψαχτούν" όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 14:55 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 14:49
Ηπατίτιδα C: Να "ψαχτούν" όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980
Facebook Twitter Whatsapp
Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C μόλις ξεκίνησε, με σύνθημα «Κάνουμε θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο». Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περισσότερες από 75.000 άνθρωποι πάσχουν και δεν το ξέρουν και οι ειδικοί τονίζουν την αναγκαιότητα εξέτασης όλων όσοι έχουν γεννηθεί το διάστημα 1945-1980.

Ίσως με αυτόν τον τρόπο μπορέσουν να εντοπιστούν οι αδιάγνωστοι συμπολίτες μας, από το σύνολο των 100.000 που νοσούν με τη χρόνια λοίμωξη.

Αυτό τόνισαν, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ευφυούς καμπάνιας ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C - η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας - τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ) και τα μέλη του συλλόγου ασθενών ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

"Με την πάροδο των χρόνων η νόσος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στον ασθενή, όπως κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος. Παράλληλα η έλλειψη ενημέρωσης την καθιστά σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, με πολύπλευρο κοινωνικό και οικονομικό κόστος", είπε ο καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, πρόεδρος της ΕΕΜΗ, πρόεδρος της επιτροπής υλοποίησης και παρακολούθησης εθνικού σχεδίου δράσης για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο «Λαϊκό» νοσοκομείο. 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr