ΥΓΕΙΑ

Πρίγκηπας Χάρι και Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον HIV στους άντρες

από Επιμέλεια: Ειρήνη Βλασακάκη - Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2018, 15:07 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 10:46
Πρίγκηπας Χάρι και Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον HIV στους άντρες
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωσε χτες το φιλανθρωπικό ίδρυμα κατά του AIDS του βρετανού τραγουδιστή.

Ο Πρίγκηπας Χάρι της Αγγλίας και ο μουσικός Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια «παγκόσμια συμμαχία» κατά του HIV στους άντρες, ανακοίνωσε χτες το φιλανθρωπικό ίδρυμα κατά του AIDS του βρετανού τραγουδιστή.

Το Elton John AIDS Foundation δεν έδωσε σχετικές πληροφορίες, διευκρίνισε όμως ότι στις 24 Ιουλίου που θα γίνει η Διεθνής Διάσκεψη για το AIDS θα γνωστοποιηθούν όλα τα στοιχεία.

Ο 71 ετών τραγουδιστής και ο 33 ετών πρίγκηπας είναι και οι δύο εξέχοντες μαχητές κατά του HIV και κατά του AIDS.

Ο Έλτον Τζον τραγούδησε στην κηδεία της μητέρας του Χάρι, Πριγκίπισσας Νταϊάνα, και παρευρέθηκε στον γάμο του με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ το Μάιο.

Ο τραγουδιστής είπε πως μαζί με τον πρίγκηπα είχαν συμμετάσχει σε ένα πάνελ πριν δύο χρόνια σχετικά με τον HIV και τους νέους, «η μόνη ηλικιακή ομάδα στην οποία ο αριθμός των προσβολών του ιού ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει».

«Από τότε, το ίδρυμά μου, μαζί με άλλους εταίρους, έχει αναλάβει συμμετοχική έρευνα σε έξι χώρες με επίκεντρο τον άνθρωπο», πρόσθεσε.

«Από αυτή τη μελέτη προέκυψε ένα σημαντικό εύρημα: πρέπει επειγόντως να αυξήσουμε την πρόσβαση των αντρών στον έλεγχο του HIV  και στις υπηρεσίες θεραπείας.»

Περίπου 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προσβληθεί με τον ιό, σύμφωνα με στοιχεία του 2016 του προγράμματος UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με έκθεση του UNAIDS που δημοσιεύθηκε το 2017, λιγότεροι από τους μισούς άντρες φορείς του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαν υποβληθεί σε θεραπείες συγκριτικά με το 60 % των γυναικών.

Ο Χάρι ακολούθησε τα βήματα της μητέρας του στη μάχη κατά του στίγματος του AIDS και είναι ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Sentebale, το οποίο προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά φορείς του HIV στο Λεσότο και την Μποτσουάνα.

Πηγή: REUTERS