current views are: 6

23 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:28

Η αποχή από την άσκηση μπορεί να είναι πιο βλαβερή για την υγεία από το κάπνισμα

ο καθιστικός τρόπος ζωής ισοδυναμεί με την ύπαρξη κάποιας σοβαρής ασθένειας και ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η άσκηση.

Δημοσίευση 11:28’

ο καθιστικός τρόπος ζωής ισοδυναμεί με την ύπαρξη κάποιας σοβαρής ασθένειας και ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η άσκηση.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για κάποιον που φροντίζει να είναι σε φόρμα, αλλά μια νέα έρευνα κατέληξε ότι η αποχή από την άθληση είναι ιδιαίτερα κακή για την υγεία.

Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό JAMA Network Open, περιγράφουν πώς οι ερευνητές στην Κλινική του Κλίβελαντ εξέτασαν 122.007 ασθενείς από το 1991 μέχρι το 2014, υποβάλλοντάς τους σε τεστ κοπώσεως και καταγράφοντας τα ποσοστά θνησιμότητας αργότερα.

Οι ερευνητές βρήκαν μια ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη, υγιέστερη ζωή και σε υψηλά ποσοστά άθλησης. Η έρευνα καλεί τους επαγγελματίες υγείας να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να υιοθετήσουν και να διατηρούν μια καλή ρουτίνα εκγύμνασης.

«Η καλή καρδιοαναπνευστική κατάσταση φαίνεται να είναι αντιστρόφως ανάλογη από τη θνησιμότητα στο μακροπρόθεσμο», σύμφωνα με την έρευνα. «Η εξαιρετικά υψηλή αεροβική ικανότητα σχετιζόταν με μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης και με οφέλη, ειδικά στους μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς και αυτούς με υπέρταση.»

Ενώ είναι πλήρως κατανοητό ότι ένας δραστήριος τρόπος ζωής  μπορεί να οδηγήσει σε μια υγιέστερη ζωή, η έρευνα  βρήκε ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής ισοδυναμεί με την ύπαρξη κάποιας σοβαρής ασθένειας και ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η άσκηση.

Ο Δρ. Wael Jaber, συγγραφέας της έρευνας, αποκάλεσε τα ευρήματα «εντυπωσιακά».

«Το να βρεθείς αγύμναστος σε ένα τεστ κοπώσεως έχει χειρότερη πρόγνωση, όσον αφορά το θάνατο, από ότι αν ήσουν υπερτασικός, διαβητικός, ή καπνιστής.»

Η έρευνα επίσης εστίασε στον κίνδυνο της υπερδραστηριότητας και βρήκε ότι αυτοί που το παρακάνουν με την άσκηση δεν αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Πηγή: Time


σχετικα αρθρα